Moderátorská legenda Dušan Gabáni po operácii srdca z nemocnice: Hádam si tenis ešte zahrám

Koncom apríla (presne 26.) sa druhýkrát narodil! Po kolapse na tenisových kurtoch Slovana Bratislava Dušana Gabániho (78) priamo na mieste ...
  • Zdroj: archív DG

Koncom apríla (presne 26.) sa druhýkrát narodil! Po kolapse na tenisových kurtoch Slovana Bratislava Dušana Gabániho (78) priamo na mieste oživoval tréner Peter Lopata, pričom srdce mu nakopol až druhý elektrický šok z defibrilátora. Legendárny športový moderátor však aj tak musel absolvovať operáciu srdca, ktorú má čerstvo úspešne za sebou a už spriada plány na ďalšiu partičku milovaného tenisu.

FOTOGALÉRIA: Gabáni

V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb strávil po kolapse niekoľko týždňov, pričom tamojší odborníci mu oznámili, že bude musieť absolvovať operáciu srdcovej chlopne. Pôvodne bola naplánovaná na začiatok septembra, no pre plné stavy ju presunuli na 1. októbra.

„Kvôli tomu neuvidím zápas Slovan - Manchester City,“ posťažoval sa nám s úsmevom ešte pred zákrokom, keďže práve v deň jeho operácie sa konal v hlavnom meste futbalový sviatok.

Nepríjemnosť na ARO

„Operácia dopadla veľmi dobre. Pacient prežil, ako sa hovorí. Od utorka poobedia sa cítim celkom dobre a už som začal aj komunikovať s rodinou aj kamarátmi po telefóne. Telo je, samozrejme, ubolené, ale cítim sa dobre a už mi chutí aj jesť. Dokonca som prešiel po izbe a chodbe prvé kroky,“ povedal spokojne priamo z nemocnice.

Športový moderátor Dušan Gabáni
Prehovoril tréner, ktorý oživoval Gabániho: TOTO mu zachránilo život! Zobraziť článok

Problém bol podľa jeho slov len ten, že keď sa na ARO prebral, tak tam ostal ležať ešte tri dni. „Na ARO nemáte lôžka rozdelené na miestnosti, ale je tam približne 16 postelí spoločne. Deň predtým, ako som sa išiel presťahovať na normálne nemocničné lôžko, tak som mal smolu. Rovno vedľa mňa umiestnili nejakého staršieho pána, ktorého tiež operovali. Stále mu niečo bolo a neustále sa sťažoval. Priznám sa, že som nespal ani minútu a bolo to pre mňa skutočne nepríjemné po takej ťažkej operácii,“ uviedol.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk