Osobnosti reagujú na Slafkovského kritiku voči SZĽH: Hovor, až keď niečo dokážeš!

Prišla ostrá reakcia! Vyjadrenia Juraja Slafkovského (20) na adresu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) o uspokojení po zisku bronzovej ...

Prišla ostrá reakcia! Vyjadrenia Juraja Slafkovského (20) na adresu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) o uspokojení po zisku bronzovej olympijskej medaily, fejkových výsledkoch, príživníkoch na zväze, rodinkárstve a jeho „ťažkom“ živote na Slovensku, kde mu už vadia aj fanúšikovia, ktorí sa chcú s ním odfotiť, rozvírili hladinu verejnej mienky.

Fotogaléria

Kritický bol aj tréner Július Šupler (73), ktorému sa nepáčilo hráčovo správanie už na májových MS. „Už vtedy som povedal, že keď sa mu nedarí, nech ho posadia na tribúnu. A teraz budem rovnako nekompromisný. Taký mladý chlapec sa nemá čo montovať do práce hokejového zväzu a kritizovať náš hokej. Kde sme, aby sa dvadsaťročný hráč takto vyjadroval?! Vonkoncom sa to nehodí,“ povedal pre Šport24.sk otec našej reprezentácie, ktorý ju dostal do A-kategórie.

V niečom má úplnú pravdu

Slafkovského sa však zastala ďalšia legenda Jozef Golonka (86). Ten ocenil, že nešetril kritikou ohľadom olympijského bronzu, keďže ten sme, aj podľa neho, nadhodnotili. „V niektorých pasážach povedal úplnú pravdu. Je to síce kritické, ale to sa mi na ňom páči, že to tak zhodnotil. Slováci majú jednu zvláštnosť, že jeden druhému závidia úspech. Namiesto toho, aby sme úspech ocenili, tak začneme dobrého a úspešného človeka odstavovať zo všetkých možných funkcií. S určitými pasážami vyjadrenia p. Slafkovského preto musím súhlasiť,“ vyjadril sa Žiletka pre Nový Čas.

Podľa neho má právo vyjadriť svoj názor, keďže je demokracia. „Ale svoj názor si musí vedieť aj zastať. My vieme len toľko, že jeho kariéru financovali rodičia, za čo by som im chcel ja osobne poďakovať. Pretože išli do toho s tým rizikom, že z toho nemusí nič byť, a nakoniec pre Slovensko vychovali skvelého hráča. My nemáme právo, aby sme ho hodnotili, lebo my tam s ním v Montreale nežijeme a nevieme, ako sa po tom rebríčku vyšplhal hore a čo všetko musel prekonať,“ dodal Golonka.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk