Slafkovský si mal dávať pozor na jazyk?! Zväz vracia Jurajovi úder

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) svojimi vyjadreniami spustil poriadny rozruch. Šéf zväzu Šatan a spol. posielajú jasný ...

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) svojimi vyjadreniami spustil poriadny rozruch. Šéf zväzu Šatan a spol. posielajú jasný odkaz.

Fotogaléria

Rodák z Košíc rozvíril hladiny slovenského hokeja svojimi vyjadreniami pre zámorský web The Athletic. Tvrdo skritizoval pomery v hnutí. „Na Slovenskom zväze ľadového hokeja sa niekoľko vecí musí zmeniť, ak chceme byť znovu úspešní. Cítim, že po olympijskom bronze sa mnoho ľudí uspokojilo, pritom sme mali šťastie, že tam neboli hráči z NHL. Povedzme si úprimne, nezískali by sme medailu, keby mal každý najsilnejší tím. Nám však aj málo stačí, aby sme sa uspokojili,“ povedal na rovinu Juraj, ktorého Montreal draftoval v roku 2022 z prvého miesta.

Podľa Slafkovského sú nevyhnutné zmeny vo vedení slovenského hokeja. „Potrebujeme tam viac ľudí, ale nikto to nechce robiť. Myslíte si, že Hossa chce pracovať pre zväz? Nie. Gáborík? Nie. Je to preto, že niektorí ľudia tam sú kvôli tomu, aby profitovali oni a nie slovenský hokej.“

Okrem schopných ľudí vo vedení zväzu chýbajú mladému útočníkovi na Slovensku aj kvalitnejší tréneri. Napokon, sám vyrastal v projekte HMS Select, ktorí založili rodičia talentovaných mladých hokejistov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk