Slafkovský ako ste ho ešte nevideli: Kým ostatní trénovali, on pomáhal s lopatou

V zámorí zarába milióny, je hviezdou Montrealu Canadiens. Napriek tomu nemá slovenský hokejista Juraj Slafkovský (20) žiadne hviezdne ...
  • Zdroj: SOŠV

V zámorí zarába milióny, je hviezdou Montrealu Canadiens. Napriek tomu nemá slovenský hokejista Juraj Slafkovský (20) žiadne hviezdne maniere.

FOTOGALÉRIA: Za Slafkovským sa ide potrhať ĎALŠIA mladá Kanaďanka: Neuveríte, čo kvôli nemu spravila!

Potvrdil to aj na predsezónnom tréningu Montrealu. Zaujal totiž svojou pracovitosťou a pokorou.

Kým jeho spoluhráči sa venovali tréningu, slovenský reprezentant a draftová jednotka NHL z roku 2022 nelenila. Slafkovský zobral do ruky lopatu a ochotne pomohol upratovacej čate s čistením ľadu.

Auston Matthews (vľavo) je najlepšie plateným hráčom v NHL, Erik Černák (vpravo) je zasa najlepšie plateným Slovákom v NHL.
Koľko zarábajú slovenskí hokejisti v NHL? Ich platy sa na najlepších nechytajú Zobraziť článok

Pre slovenského hokejistu sa začala tretia sezóna v NHL. „Mám nejaké svoje osobné ciele, ale nikomu o nich nehovorím. Mojím cieľom je samozrejme pomôcť tímu postúpiť do play off. Chcem hrať tie zápasy, ktoré niečo znamenajú. Keď boli Canadiens naposledy v play off, tak sa dostali až do finále, aj keď určite neboli favorit. Z toho vidíte, že potom je už možné všetko. Som rád, že som v minulej sezóne dal nejaké góly a nazbieral som body. Samozrejme, že sa v tom chcem ďalej zlepšovať a odohrať dobre všetkých 82 zápasov a nie len 50 ako naposledy, pretože pred rokom som mal trochu zložitejší štart a vtedy to nebolo ono,“ povedal Juraj Slafkovský pre web nhl.com.

Juraj Slafkovský v bitke s Marshallom Rifaiom
Slafkovský sa pobil: Súperovi spôsobil tržnú ranu, ten ho zložil jednou ranou! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk