Tenistka Schmiedlová: Olympiáda ma fyzicky i psychicky...

Má za sebou sezónou, v ktorej dosiahla svoj životný úspech! Reč je o tenistke Anne Karolíne Schmiedlovej (30), ktorá na letnej olympiáde ...
  • Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Má za sebou sezónou, v ktorej dosiahla svoj životný úspech! Reč je o tenistke Anne Karolíne Schmiedlovej (30), ktorá na letnej olympiáde v Paríži bojovala o medailu, ale napokon obsadila 4. miesto.

FOTOGALÉRIA: schmiedlova sezona

Košická rodáčka predvádzala na letných hrách famózne výkony a takmer si z Paríža odniesla senzačne aj bronzovú medailu. „Musím povedať, že stále sa z olympiády vo Francúzsku teším, pretože to bol môj životný úspech a taká čerešnička na torte v tomto ročníku, ktorý bol po výkonnostnej stránke raz horu a potom dolu. Ale takto to v športe chodí,“ povedala na úvod Schmiedlová, ktorá bola po turnaji veľmi vyčerpaná, keď v priebehu týždňa odohrala za 6 rovnaký počas zápasov.

Po návrate z Paríža som bola psychicky i fyzicky vyčerpaná a trvalo mi nejaký čas, keď som si potom zvykla aj na iné povrchy, ako bola antuka,“ zasmiala sa sympatická tenistka, ktorá má pred sebou ešte pár turnajov.

Skejbordista Rišo Tury si za piate miesto vybojoval odmenu 18-tisíc eur.
Slovenskí športovci exkluzívne: Takto použijeme peniaze za olympiádu v Paríži... Zobraziť článok

Teraz som sa odhlásila z podujatia v Ázií, ale ešte ma čakajú tri menšie turnaje a v novembri ideme s reprezentáciou do Španielska na podujatie Billie-Jean Kingovej, kde sme dostali v 1. kole asi najsilnejšieho súpera a to USA.“ V tom prvom hneď vypadla v 1. kole a ešte ju čakajú dva.

Na otázku, kedy so svojim priateľom, taktiež tenistom Lukášom Kleinom plánuje dovolenku, odvetila: „Veľa voľna mať nebudem, možno dva týždne, takže sa ešte rozhodneme. Celý rok cestujeme po svete, takže sa nám s Lukášom nechce veľmi ísť niekde ďaleko. Možno pôjdeme na výlet do rakúska, alebo po reprezentačnej akcii v Španielsku zostaneme pár dní v tejto krajine oddýchnuť.“

Romantika po prehre v zápase o bronz na LOH. Anna Karolína Schmiedlová v náručí priateľa Lukáša Kleina.
Schmiedlová po prehre v náručí partnera Kleina: Bohužiaľ, nezažil moje víťazné zápasy... Zobraziť článok

Teší sa na sviatky

Slovenská tenistka sa veľmi teší na vianočné sviatky. „Vždy som rada, keď sa počas tenisového kolotoča dostanem na sviatky domov za rodinou do Košíc a vychutnám si ich s najbližšími.


 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk