Zedníka potešili výkony Honzeka: Má na to byť v lige dlhé roky

Najlepším Slovákom v príprave zámorskej NHL bol Samuel Honzek (19). Trenčiansky odchovanec tak vynikal, že proste vedenie Calgary Flames ...

Najlepším Slovákom v príprave zámorskej NHL bol Samuel Honzek (19). Trenčiansky odchovanec tak vynikal, že proste vedenie Calgary Flames ho muselo nechať v prvom tíme, veď produktívnejšieho hráča ani nemali.

Fotogaléria

Pozitívne to vníma aj bývalý útočník z profiligy Richard Zedník (48), podľa ktorého má nový slovenský objav našliapnuté na úspešnú kariéru.

V produktivite prípravy patrilo Honzekovi aj prvé miesto, ale nakoniec obsadil aj tak skvelú delenú 11. priečku za 2 góly a 5 asistencií. Dokonca získal miesto v prvom útoku po boku Nazema Kadriho a Andreja Kuzmenka. Pomohlo mu aj to, že bieloruského spoluhráča Jegora Šarangoviča umiestnili na listinu zranených hráčov, pričom na farmu poslali prvokolový výber z draftu 2019 Kanaďana Jakoba Pelletiera. Ak sa teda nič mimoriadne nestane, Honzek zažije debut v profilige v noci na štvrtok na ľade Vancouveru Canucks.

Podľa Richarda Zedníka Calgary dobre vedelo, koho si minulý rok zo 16. miesta vybralo na drafte. „Dali mu šancu, chytil sa jej a zahral výborne. Určite dostane šancu v prvom tíme a bude na ňom, či sa udrží, alebo nie. Ak aj nie, stále je to mladý hráč a možno bude pendlovať hore-dole, ale určite šancu dostane a je to super pre neho aj pre náš hokej. Ďalší mladý hokejista môže byť v NHL pravidelne a vyzerá to byť rozumný chalan, ktorý si ide za tým. Má určite šancu na to, aby strávil v profilige veľa rokov,“ povedal bývalý útočník Washingtonu, Montrealu, New Yorku Islandres i Floridy.

Excelentná práca

Aj Honzek cíti, že jeho príprava bola dobrá. „Myslím si, že som zanechal dobrý dojem. Urobil som všetko, čo som mohol. Teraz to už bude na tréneroch a vedení, aby rozhodli, čo bude ďalej a čo je pre mňa osožné,“ povedal.

Jeho prerod pozitívne vníma aj tréner Ryan Huska (49): „Keď sa na neho pozriete v tomto roku, je to totálne iný hráč - silný chalan, ktorý využíva svoju postavu a korčuľuje správnym spôsobom. V kempe nebolo veľa hráčov, ktorí hrali s takým konzistentným nasadením ako on. Odviedol excelentnú prácu. Zaslúži si dostávať viac príležitostí.“

Obranca Michael Kesselring (7) z Utahu Hockey Club a ľavé krídlo Patrick Maroon z Chicaga Blackhawks v súboji o puk.
Skvelý debut Utahu v NHL! Obhajca zvíťazil po desaťgólovej prestrelke s Bostonom Zobraziť článok

Futbalista Slovana Bratislava Jurij Medveděv.
V belasej šatni malo byť proti Trenčínu horúco: Konflikt Weissa s Medveděvom?! Zobraziť článok

Slovenský futbalový reprezentant Denis Vavro nie je spokojný s dlhšími vlasmi.
Denis Vavro sa hanbí za účes: Neviem nájsť holiča! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk