Koľko zarábajú slovenskí hokejisti v NHL? Ich platy sa na najlepších nechytajú

Sezóna v NHL sa po ouvertúre v Prahe rozbieha naplno. Opäť v nej nebudú chýbať ani slovenskí hokejisti, z ktorých má stabilné miesto ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/SITA/AP

Sezóna v NHL sa po ouvertúre v Prahe rozbieha naplno. Opäť v nej nebudú chýbať ani slovenskí hokejisti, z ktorých má stabilné miesto v zostave vybojované sedmička statočných. Nový Čas preto v tejto súvislosti oslovil hokejového experta Ondreja Rusnáka (35). Syn legendárneho majstra sveta Dáriusa (64) predpovedá, aká sezóna čaká našich junákov spod Tatier v najprestížnejšej hokejovej lige sveta.

Samuel Honzek (19), Calgary Flames, útočník

Ročný plat: 918-tisíc dolárov (na farme by mal 82 500 dolárov)

názor experta: chce to čas

- Tu to bude chcieť trochu čas, aby sme videli, ako sa etabluje v najlepšej lige sveta. V každom prípade mi robí neskutočnú radosť a osobne mu budem v Calgary fandiť aj s Maťom Pospíšilom.

Kto ešte môže preraziť?

Rusnák sa ďalej zameral aj na Slovákov, ktorí sú momentálne na farmách v AHL. Aspoň malú šancu dostanú viacerí, no z koho sa ešte môže stať v sezóne skutočný hráč NHL?

„Najväčšiu percentuálnu šancu preraziť v NHL dávam mladému Daliborovi Dvorskému zo St. Louis, ktorý minimálne v úvode sezóny dostane zopár zápasov na to, aby sa ukázal. U brankára Sama Hlavaja to s NHL nevidím veľmi ružovo. Rovnako tak je to aj s Regendom či Kelemenom. To sú chalani, ktorých mám rád aj osobne, ale na to, aby sa dostali do veľkej šou, budú musieť poriadne zahviezdiť na farme. Uvidíme, čo bude s Adamom Sýkorom, ale tam to vidím tiež ešte minimálne na jeden rok farmy,“ povedal pre náš denník.

Český hokejista David Pastrňák dvíha nad hlavu trofej po výhre vo finálovom zápase.
Americká spoločnosť vyrobila poriadny trapas: Nebohého otca († 51) Pastrňáka si splietli s českou legendou Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk