Slafkovský naložil slovenskému hokeju: Rodinkárstvo, známosti a strach hovoriť!

Slovenský útočník Juraj Slafkovský poriadne tvrdo naložil pomerom v slovenskom hokeji. Takáto je pravda!
  • Zdroj: fch, lum

Slovenský útočník Juraj Slafkovský poriadne tvrdo naložil pomerom v slovenskom hokeji. Takáto je pravda!

Život v Montreale mu sedí viac

Juraj Slafkovský v rozhovore pre The Athletic opisuje, aký náročný je pre neho život na Slovensku, kde ho každý pozná a neustále a v médiách skloňuje jeho meno. Ak sa chce ísť najesť, musí zájsť do reštaurácie rodinných známych, ktorí ho pustia zadným vchodom a usadia do osobitnej miestnosti. So sestrou si nemôže vyraziť na nákupy, pretože ho neustále zastavujú ľudia so žiadosťou o fotografiu.

Toto je moment, kedy mal Juraj súpera ťahať za vlasy.
Bývalý bitkár Valábik: Slafkovského ťahanie za vlasy? Takto to vidím ja! Zobraziť článok

"V Montreale je to oveľa lepšie, tam môžem ísť nakupovať. Na Slovensku by som počas nákupu spravil asi 25 fotiek. V Montreale sú ľudia z rôznych častí sveta a nepozná ma každý. Na Slovensku vedia všetci, kto som. Idem do obchodu a predavačka ma pozná, dám si vyčistiť oblek, tiež vedia, kto som. Chcem si kúpiť knihu a opäť ma spoznajú. V Montreale to také nie je,“ porovnáva Slafkovský svoj život na Slovensku a v Kanade.

Nepáči sa mu ani prístup slovenských novinárov. Napokon, po galevečeri Hokejista roka 2024, ktorý ovládol, utrúsil smerom k prítomným žurnalistom: "A nepíšte bludy!" Nepáčilo sa mu, že sa v novinách objavili fotografie jeho domu či matkinej posilňovne. "Každý vždy hovorí, aké sú montrealské médiá, no tie sa sústredia na hokej. Napíšu, že som mal 23 zlých prihrávok a s tým som v poriadku. Ale nefotia môj dom. Na Slovensku mi teraz chodia deti každý deň zvoniť na zvonček. Nežijem pritom v centre Košíc, ale mimo mesta, no aj tak každý vie, kde bývam, lebo to bolo v médiách. Naučil som sa s tým žiť, ale vnútorne ma to štve. Nič s tým však nedokážem spraviť,“ dodal Slafkovský.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk