Slafkovský naložil slovenskému hokeju: Rodinkárstvo, známosti a strach hovoriť!

Slovenský útočník Juraj Slafkovský poriadne tvrdo naložil pomerom v slovenskom hokeji. Takáto je pravda!
  • Zdroj: fch, lum

Slovenský útočník Juraj Slafkovský poriadne tvrdo naložil pomerom v slovenskom hokeji. Takáto je pravda!

Okrem schopných ľudí vo vedení zväzu chýbajú mladému útočníkovi na Slovensku aj kvalitnejší tréneri. Napokon, sám vyrastal v projekte HMS Select, ktorí založili rodičia talentovaných mladých hokejistov. Zabezpečovali im kempy a turnaje v zahraničí, kvalitný tréningový proces a snažili sa vymaniť z područia slovenského hokejového systému, ktorý funguje podľa Slafkovského na základe toho, kto koho pozná a nie kto ako hrá.

"Veľa draftovaných hráčov je práve z tohto tímu. To o niečom svedčí, nie?“ pýta sa Slafkovský. Faktom je, že v tomto projekte vyrastal aj obranca Šimon Nemec, ktorý bol po Slafkovskom celkovou dvojkou v draftovom ročníku 2022. Zmieňuje aj situáciu, keď do reprezentácie nezavolali hráča len preto, že pôsobil v zámorí.  "Ľudia, ktorí to viedli, sa báli, že ich dieťa potom nebude hrať. Alebo poznali otca, ktorého syn musel hrať. Na Slovensku je všetko o známostiach a každý sa o tom bojí hovoriť," krúti hlavou Slafkovský.

Akú známosť mal Slafkovský, keď sa dokázal v takom mladom veku presadiť? "Ja som vedel hrať hokej, to bola moja známosť. Nemali možnosť, ako ma vynechať, lebo som vedel hrať," vytiahol slovenský útočník pohotovú odpoveď.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk