Rusnák predpovedá sezónu v najprestížnejšej hokejovej lige: Toto čaká Slovákov v NHL!

Sezóna v NHL sa pomaly rozbieha! Opäť v nej nebudú chýbať ani slovenskí hokejisti, z ktorých má stabilné miesto v zostave vybojované ...
  • Zdroj: aor

Sezóna v NHL sa pomaly rozbieha! Opäť v nej nebudú chýbať ani slovenskí hokejisti, z ktorých má stabilné miesto v zostave vybojované až sedem.

Nový Čas preto v tejto súvislosti oslovil hokejového experta Ondra Rusnáka (35). Syn legendárneho Dáriusa Rusnáka predpovedá, aká sezóna čaká našich junákov spod Tatier v najprestížnejšej hokejovej lige sveta.

 

Juraj Slafkovský (20), Montreal Canadiens: Najväčšia hviezda

-Je to naša jednoznačne najväčšia hviezda v NHL. Je tvárou prestavby v Montreale a v Mekke hokeja ho proste milujú. Predpovedá sa mu v tejto sezóne, že by mohol získať okolo 70 bodov, s čím ja súhlasím.

Erik Černák (27), Tampa Bay Lightning: Najskúsenejší Slovák

-Napriek tomu, že má stále len 27 rokov, patrí medzi našich najskúsenejších obrancov. Mať dva Stanley cupy, to je proste niečo neuveriteľné. Erik je zodpovedný hokejista, ktorý je snom všetkých trénerov.

Tomáš Tatar (33), New Jersey Devils: Hokejové znovuzrodenie

-Na dvojzápase v Prahe bolo vidieť jeho krásne hokejové znovuzrodenie. V New Jersey ho to opäť baví a na ľade je to vidieť. V tíme vedie o jeho kvalitách a nepodpísali ho len tak pre nič za nič.


Šimon Nemec (20), New Jersey Devils: Udomácnil sa

-Pomaly sa udomácnil v zostave diablov a na NHL si zvyká čoraz viac. Sú tam miestami nejaké chybičky, ale to všetko sa časom stratí. Šimon môže teoreticky zažiť prelomovú sezónu.

Martin Fehérváry (25), Washington Capitals: Washington upadá

-Stabilne hráva v prvej obrannej dvojici s Johnom Carlsonom. Tréneri presne vedia, čo majú od neho čakať. Aj keď je škoda, že Washington bude v tejto sezóne skôr ako tím upadať. Čaká sa tam v podstate už len na to, kedy Ovečkin prekoná Gretzkého.

Martin Pospíšil (24), Calgary Flames: Hviezdy ho milujú

-Je zaujímavé sledovať jeho vývoj. Veľké hviezdy v Calagary sú veľmi radi, že s ním môžu nastupovať v útoku, pretože do všetkého ide po hlave a vybojuje strašne veľa pukov. Vo všeobecnosti je veľmi nedocenený.

Samuel Honzek (19), Calgary Flames

-Tu to bude chcieť trochu čas, aby sme videli, ako sa Samo etabluje v najlepšej lige sveta. V každom prípade mi robí neskutočnú radosť a osobne mu budem v Calgary fandiť aj s Maťom Pospíšilom.


Čo bude s ďalšími?

Rusnák sa ďalej zameral aj na Slovákov, ktorí momentálne visia na farmách v AHL. "Najväčšiu percentuálnu šancu preraziť v NHL dávam mladému Daliborovi Dvorskému zo St, Louis, ktorý minimálne v úvode sezóny dostane zopár zápasov na to, aby sa ukázal. U Sama Hlavaja do s NHL nevidím veľmi ružovo. Rovnako tak je to aj s Regendom či Kelemenom, To sú chalani, ktorých mám rad aj osobne, ale na to, aby sa dostali do veľkej šou, budú musieť poriadne zahviezdiť na farme. Uvidíme, čo bude s Adamom Sýkorom, ale tam to vidím tiež ešte minimálne na jeden rok farmy," povedal pre náš denník.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk