Čo sa to deje v Keni? V priebehu mesiaca tam zomrel už tretí atlét, Kemboia († 32) našli obeseného!

Jedna rana za druhou! Svetová atletika prežíva čierne obdobie. Pred mesiacom zomrela v Keni ugandská maratónkyňa Rebecca Cheptegeiová ...
  • Zdroj: SITA/AP

Jedna rana za druhou! Svetová atletika prežíva čierne obdobie. Pred mesiacom zomrela v Keni ugandská maratónkyňa Rebecca Cheptegeiová († 33), ktorú napadol jej bývalý priateľ. Účastníčka augustových OH v Paríži podľahla vážnym zraneniam v kenskej nemocnici. 

FOTOGALÉRIA: Keňa

Včera obletela svetový šport ďalšia smutná správa. Vo veku 26 rokov zomrel kenský atlét Kipyegon Bett. Bronzovému medailistovi v behu na 800 metrov z MS 2017 a majstrovi sveta do 20 rokov z roku 2016 zlyhali obličky a pečeň.

Bettovu kariéru pozastavil štvorročný dištanc, ktorý mu v roku 2018 udelila Jednotka integrity atletiky (AIU) za pozitívny dopingový test. Pre zákaz činnosti vynechal OH 2020 i MS 2022. "Upadol do depresie a začal silno piť. Snažili sme sa ho povzbudiť, aby sa po skončení trestu v auguste 2022 vrátil na trať, ale nevynaložil na to úsilie," uviedla Bettova sestra Purity Kiruiová.

(ilustračné foto)
Mimoriadne smutná správa: Navždy odišla veľká osobnosť československého športu Zobraziť článok

Pár hodín po oznámení smrti Betta prišla pre kenskú atletiku ďalšia rana. Na dvore strednej školy v meste Iten našli obeseného prekážkara Clementa Kemboia († 32).

Zápas v Gbeľanoch priniesol poriadnu dovočinu.
V šiestej lige išlo o život! Fanúšik namieril na delegáta zápasu zbraň a ušiel Zobraziť článok

Kemboi dosiahol svoju prvú medzinárodnú medailu víťazstvom na Afrických hrách v behu cez prekážky na 3000 m v roku 2015, čím si vyslúžil prirovnanie ku krajanovi a olympijskému víťazovi Ezekielovi Kemboiovi. Osobný rekord 8:10.65 zabehol na mítingu Diamantovej ligy v katarskej Dauhe v roku 2016, keď patril medzi najlepších 10 bežcov cez prekážky na svete.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk