Derby medzi Slovanom a Košicami pod holým nebom: Poznáme oficiálny dátum hokejového sviatku!

Súčasťou medzinárodnej hokejovej akcie pod názvom Winter Hockey Games bude v decembri aj slovenské derby medzi HC Slovan Bratislava a ...

Súčasťou medzinárodnej hokejovej akcie pod názvom Winter Hockey Games bude v decembri aj slovenské derby medzi HC Slovan Bratislava a HC Košice.

Fotogaléria

Na Letenskej pláni v Prahe sa 5. až 8. decembra okrem slovenskej konfrontácie odohrajú aj súboje českých a nemeckých klubov či zápas legiend.

Fanúšikovia hokeja sa môžu tešiť na výnimočnú udalosť. V predvianočnej atmosfére na Letnej oproti futbalovému štadiónu Sparty Praha vyrastie jedinečná hokejová aréna s kapacitou pre 16-tisíc fanúšikov. Okrem zápasu slovenskej Tipos extraligy sa na udalosti stretnú tímy najvyššej nemeckej ligy Penny DEL a účastníci českej najvyššej súťaže.

Zápas historicky najúspešnejších tímov Slovenska sa odohrá pred sobotným šlágrom, v ktorom Sparta Praha privíta Kometu Brno. Fanúšikovia oboch slovenských tímov sa okrem unikátneho derby zápasu môžu tešiť na priestrannú fanzónu, ktorá je pojatá v duchu klasických vianočných trhov. Celkovo je na programe sedem atraktívnych hokejových duelov počas štyroch dní.

Na snímke zľava Viktor Fekiač (Zvolen) a Jakub Lacka (Nitra) bojujú o puk pri mantineli.
Zvolen reaguje na nevydarený začiatok sezóny: Prichádza zvučné meno z KHL! Zobraziť článok

Na Mikuláša sa odohrá zápas nemeckej DEL ligy medzi Grizzlys Wolfsburg a Red Bull Mníchov. V rovnaký deň sa v stretnutí českej Tipsport ELH stretne Škoda Plzeň s Českými Budějovicami. Po českom a slovenskom derby, ktoré je naplánované na 7. decembra sa v záverečnom dni hokejového víkendu fanúšikovia môžu tešiť aj na duel českých legiend, ktoré nastúpia proti výberu sveta.

Predstavia sa v ňom známi hráči slovenského a českého hokeja ako Patrik Eliáš, Jakub Voráček či bývalý futbalový brankár Petr Čech. Zo Slovákov si obuje korčule hneď niekoľko hráčov, ktorých kariéra bola spätá s NHL. Celý program odštartuje vo štvrtok 5. decembra od 16.00 h duelom o Pohár Primátora hl. mesta Prahy, v ktorom proti sebe nastúpia univerzitné výbery Slovenska a Česka.

Nabité hokejové dni v srdci Prahy s výhľadom na Pražský hrad a katedrálu sv. Víta sú pripravené hostiť fanúšikov z Čiech, Slovenska či Nemecka. Pre fanúšikov Slovana a Košíc budú rovnako ako pre iné ligové tímy vytvorené na tribúnach za bránkami fanúšikovské sektory. Aj za hranicami tak môžu mať "oceliari" či "belasí" pocit domácej atmosféry pod holým nebom.

Na snímke sprava v popredí slovenský útočník Calgary Samuel Honzek.
Fantastická správa: Mladý slovenský talent začne sezónu v A-tíme NHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk