Šéf mikulášskeho hokeja Ľupták o kauze šoféra: Nevedel som, že je opitý!

Šéf hokejového klubu v Liptovskom Mikuláši Róbert Ľupták vysvetľuje kauzu s opitým šoférom.

Šéf hokejového klubu v Liptovskom Mikuláši Róbert Ľupták vysvetľuje kauzu s opitým šoférom.

Fotogaléria

HK 32 Liptovský Mikuláš nezačal sezónu ideálne, je bez víťazstva na poslednom mieste extraligovej tabuľky, tréner Juraj Faith (48) verejne kritizuje výkony rozhodcov, klub dostal najviac disciplinárnych trestov, pričom jeden sa týka aj majiteľa klubu Róberta Ľuptáka (50). Ten sľubuje vyvodenie následkov, pričom aby toho nebolo málo, sám sa dostal do nepríjemnej situácie, ktorú riešila polícia.

O Ľuptákovi sú známe dve veci, že miluje hokej, no zároveň je jeho kontroverznou postavou. Škandály sa mu nevyhýbajú. Do redakcie nám prišiel tip, že mal byť spolu so svojím ochrankárom s pochybnou minulosťou Martinom S. zastavený pod vplyvom alkoholu na svojom BMW policajnou hliadkou. Novému Času sa podarilo zistiť, že Ľupták však nešoféroval.

Na snímke obranca Callan Foote (Liptovský Mikuláš) v zápase 1. kola hokejovej Tipos extraligy Vlci Žilina - HK 32 Liptovský Mikuláš.
Liptovský Mikuláš spoznal svoje tresty: Stopka pre hviezdnu posilu a pokuta pre klub Zobraziť článok

Prípad sa stal 28. septembra o 1.55 hod. v Detve na Partizánskej ulici. „Vodiča (32) tam zákonným spôsobom zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Počas kontroly vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu, ktorú neodmietol. Výsledok dychovej skúšky bol pozitívny, nafúkal 0,71 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,48 promile. Následne bola vodičovi obmedzená osobná sloboda, umiestnili ho do policajnej cely a po vykonaní procesných úkonov a po vznesení obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bola vec ukončená v super rýchlom konaní. Počas dokumentovania tejto udalosti k útoku na policajtov nedošlo,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Oslovili sme aj samotného Ľuptáka, ktorý tvrdí, že nemá žiadneho šoféra a ani ochrankára. „Nemám ani dôvod ho mať,“ uviedol. Keď sme sa ho opýtali, prečo sa teda viezol v aute, ktoré šoféroval opitý vodič, odpovedal: „Ja som si nebol vedomý toho, že by auto šoféroval opitý vodič.“ Navyše doplnil, že ani nevie, že by vodič nafúkal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk