Ruská legenda radí Slafkovskému: Chce to viac svalov aj arogancie!

Legendárny ruský útočník Alexej Kovalev, ktorý v minulosti žiaril v drese Montrealu Canadiens v NHL, posiela radu pre slovenského útočníka ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (TASR)

Legendárny ruský útočník Alexej Kovalev, ktorý v minulosti žiaril v drese Montrealu Canadiens v NHL, posiela radu pre slovenského útočníka Juraja Slafkovského.

Nezhorieť na krásu

Podľa bývalého hviezdneho útočníka v súčasnej dobe mladí hokejisti až príliš chcú hrať na krásu, no zabúdajú na podstatu a tou sú góly a výsledky. "Teraz máme generáciu, kde chce každý hrať krásne a robiť fintičky. Niektorí mladí hráči viac žonglujú ako hrajú hokej. Ale potom príde čas, keď sa vás novinári budú pýtať: Kde je tvojich 30 gólov? Dokážeš strieľať nádherné góly, ale si schopný ich dať 30-40," varuje Kovalev.

Veľká pozornosť vedenia klubu, novinárov a fanúšikov Montrealu Canadiens sa upiera na ruského útočníka Ivana Demidova. Ten sa stal päťkou tohtoročného draft NHL a očakáva sa, že do Montrealu príde v budúcej sezóne. Aktuálne žiari v KHL v drese SKA Petrohrad, na konte má štyri presné zásahy a osem bodov v 12 dueloch.

"Všetko záleží na tom, ako sa ukáže po príchode do NHL. V Montreale nie je jednoduché získať si dôveru a lásku fanúšikov. Nestačí len byť pekným. Musíš svoju krásu ukázať na ľade. V takomto prípade, samozrejme, ho budú milovať rýchlo a silno. Ľudia tam rozumejú hokeju dobre," dodáva Kovalev.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk