Ruská legenda radí Slafkovskému: Chce to viac svalov aj arogancie!

Legendárny ruský útočník Alexej Kovalev, ktorý v minulosti žiaril v drese Montrealu Canadiens v NHL, posiela radu pre slovenského útočníka ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (TASR)

Legendárny ruský útočník Alexej Kovalev, ktorý v minulosti žiaril v drese Montrealu Canadiens v NHL, posiela radu pre slovenského útočníka Juraja Slafkovského.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Alexej Kovalev patrí medzi legendy ruského hokeja. V národnom tíme získal zlato na olympijských hrách v Albertville v roku 1992. Silnú stopu zanechal aj v zámorskej NHL. V roku 1994 v drese Rangers získal Stanleyho pohár. Žiaril aj v dresoch Pittsburghu či Montrealu, kde bol dokonca asistentom kapitána. Stále veľmi pozorne sleduje dianie v organizácii Canadiens a v rozhovore pre portál rg.org hovoril o Jurajovi Slafkovskom, ktorému posiela radu.

"Slafkovský potrebuje byť viac konzistentný a aby to dokázal, potrebuje ešte nabrať na veľkosti a výdrži. Každý si musí zvyknúť na vysokú záťaž a to sa mu darí. Jeho druhá sezóna bola omnoho úspešnejšia ako prvá. Potrebuje byť tiež viac arogantný, hrať priamočiarejší štýl hokeja a ukazovať svoje najväčšie kvality," myslí si asistent trénera v ruskom Spartaku Moskva.

Juraj Slafkovský v bitke s Marshallom Rifaiom
Výsmech či kritika? Nebláznite! Spoluhráča ako Slafkovský by chcel každý, vyhlásil bývalý hráč NHL Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk