Hašekovi nakladajú už aj Česi: Športový komentátor to už nevydržal!

Legendárny český hokejový brankár Dominik Hašek je ostrým kritikom Ruska, vojny na ukrajine a režimu Vladimíra Putina. V tejto súvislosti ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (instagram @michaljinoch, SITA/AP)

Legendárny český hokejový brankár Dominik Hašek je ostrým kritikom Ruska, vojny na ukrajine a režimu Vladimíra Putina. V tejto súvislosti sa ostro ohradzuje voči konaniu NHL. No už dostáva kritiku aj zo svojej domoviny, ostro proti nemu vystúpil český športový komentátor.

FOTOGALÉRIA: Dominik Hašek

Legendárny český hokejový brankár Dominik Hašek patrí medzi hlasných kritikov Ruska, režimu Vladimira Putina a vojenskej agresie na Ukrajine. V tejto súvislosti odsudzuje aj NHL. Pred dvojzápasom medzi New Jersey a Buffalom v Prahe, ktorým odštartovala nová sezóna v zámorskej profilige, uverejnil Hašek dlhý a kritický príspevok na sociálnej sieti X mierený proti NHL. Ligu obviňuje, že tým, že v nej umožňuje hrať ruským hokejistom, robí reklamu a podporuje krvavý konflikt Ruska na Ukrajine. Podľa Hašeka tak aj NHL zodpovedá za tisíce zbytočne stratených životov.

Český komentátor nakladá Hašekovi

Že tieto výroky Hašeka ostro kritizujú v Rusku, je pochopiteľné. Ale najnovšie sa už proti legendárnemu brankárovi ostro ohradil aj český komentátor Michal Jinoch, známy z vysielania televízie Nova Sport. "Mňa už toto nebaví. Patrím medzi tých, ktorí podporujú Ukrajinu, kde môžu a dosť ma uráža, že naznačujete, že tým, že sledujem alebo som komentoval NHL, zo mňa robíte de facto podporovateľa režimu," písal Jinoch na sociálnej sieti X.

"Jediným problémom Rusov hrajúcich v NHL je stále profilovka Ovečkina na Instagrame. Ostatní mlčia, čo je podľa mňa asi lepšie. Keď už sme ale pri moralizovaní - vy ste už v sezóne 11/12 mohli tušiť, čo je Rusko zač. Napriek tomu ste tam šli," pripomína český komentátor pôsobenie Hašeka v ruskom Spartaku Moskva. Pomýlil sa ale v sezóne, pretože Hašek tam chytal v sezóne 2010-11.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk