Nevídaný bizár v Šamoríne: V šlágri kola zostali všetci hneď na úvod poriadne zaskočení

Kuriózny moment sa udial v úvode zápasu druhej futbalovej ligy medzi ŠTK Šamorínom a FC Petržalka.
  • Zdroj: fcb/FCPetrzalka

Kuriózny moment sa udial v úvode zápasu druhej futbalovej ligy medzi ŠTK Šamorínom a FC Petržalka.

FOTOGALÉRIA: FC Petržalka

Už v druhej minúte šlágra 10. kola zachytil brankár domáceho tímu Attila Németh loptu, tak aby zostala v hre a neskončila za čiarou mimo ihriska. Tento moment ušiel obrancovi Draškovi Matejovi Maričovi-Bjekovičovi. Németh mu totiž loptu hodil po trávniku s úmyslom, aby hral.

Hráč Lukáš Haraslín zo Sparty Praha počas zápasu.
V derby to poriadne iskrilo: Haraslín prihrával na gól, no Sparta prehrala so Slaviou Zobraziť článok

Marič-Bjekič si ale myslel, že lopta skončila mimo ihriska a tak ju chytil do rúk a postavil si ju na malé vápno s úmyslom, že ju ide zahrať. Všetko to pozorne sledoval hlavný rozhodca Filip Glova, ktorý bez váhania nariadil pokutový kop za úmyselnú ruku v šestnástke. Jeho verdikt prekvapil divákov na tribúne.

„Žeby pokutový kop? Tak toto som ešte nikdy v živote nevidel. Draško Marič-Bjekič bol presvedčený, že lopta prešla za čiaru, zobral ju do rúk a postavil si ju na malé vápno. Glova odpískal penaltu, za ktorú bude Petržalka kopať penaltu,“ vravel do mikrofónu prekvapený komentátor zápasu televízie JOJ Šport.

Na snímke uprostred Jurij Medveděv (Slovan), vpravo Lazar Stojsavljevič a vľabo brankár Matúš Sláviček (obaja Trenčín).
Vylúčený brankár Trenčína po zápase na Tehelnom poli: Toto si fanúšikovia Slovana mohli odpustiť! Zobraziť článok

„Videl som to, hneď som zakričal, že je penalta. Asi ani naši hráči na to neprišli, bolo to prekvapenie pre všetkých,“ poznamenal tréner Petržalky Michal Kuruc. Péter Nagy odpískanú penaltu síce nepremenil, ale Peter Mazan z dorážky už mieril presne. Petržalka napokon vyhrala v Šamoríne 2:1.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk