Návrat Galáda do ligy poznačila roztržka na ihrisku: Divoký západ na Slovane

Poriadne nervózny zápas! Futbalisti Trenčína v sobotňajšom dueli Niké ligy prekvapivo remizovali s domácim Slovanom Bratislava 1:1. Iskrilo ...

Poriadne nervózny zápas! Futbalisti Trenčína v sobotňajšom dueli Niké ligy prekvapivo remizovali s domácim Slovanom Bratislava 1:1. Iskrilo to na ihrisku, ale aj mimo neho pred kamerami či mikrofónmi.

Fotogaléria

Emotívne výstupy si neodpustili ani tréner Slovana Vladimír Weiss st., ani lodivod Trenčína Ivan Galád, pre ktorého to bol mimoriadne nešťastný návrat do ligy.

Trenčania bodovali na pôde Slovana prvýkrát od augusta 2018, v neúplnej tabuľke poskočili o jedno miesto a sú na 10. priečke. Zaváhanie belasých prišlo po historickom zápase Ligy majstrov proti Manchestru City (0:4). O body prišli nečakane aj po postupe do hlavnej fázy LM, keď úradujúci majstri nestačili doma na Žilinu 0:5. Na lavičke Trenčína absolvoval vydarený návrat do najvyššej slovenskej súťaže tréner Ivan Galád, ktorý dostal v závere červenú kartu.

Po stretnutí obdržal druhú žltú kartu aj brankár hostí Matúš Sláviček za potýčku s hráčmi súpera. Tieto tresty boli výsledkom hromadnej strkanice v závere stretnutia, do ktorej sa nezapojili len hráči, no aj členovia realizačných tímov. Brankárovi Trenčína mal čo povedať najmä asistent kouča Vladimíra Weissa st. Ľuboš Benkovský.

„Ja si myslím, že chýba bazálna úcta. Vrátil som sa po čase do ligy. Bazálna úcta chýba medzi ľuďmi. To je veľmi smutné,“ povedal otvorene Galád pred kamerou TV Dajto a následne jedným dychom dodal: „Ja sa budem venovať svojej práci, ale vážne sa musím zamyslieť, či toto má zmysel, pretože keď od prvej minúty vám niekto znepríjemňuje chvíle, nie je to správne takto pracovať.“

Prínos Galáda do trenčianskeho tímu ocenil aj jeho náprotivok z posledného zápasu Vladimír Weiss starší. „Trenčín sa pripravil, upozorňoval som hráčov na to, že vždy, keď príde nový tréner, dá tam nejaký impulz. Ivan (Galád) tam dal určite emóciu, to, čo jemu je dané. Trenčín vie, čo chce hrať. Stolica bol dobrý tréner v mojich očiach, mužstvo malo disciplínu, no nevedelo dať gól, čo sa mu vypomstilo. Keď nie sú výsledky, ide prvý tréner. S tým treba vždy na tejto stoličke počítať,“ komentoval Weiss. Momentky z roztržky nájdete vo FOTOGALÉRII!

Futbalový tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší.
Tréner Weiss vypenil na novinára: Krátka hádka a potom nasledovalo toto Zobraziť článok

Líder zálohy Stanislav Lobotka dorazil na zraz z Neapolu v dobrej nálade.
Lobotka si verí na 6 bodov: Prezradil recept na úspech! Rodák chce chytať Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk