Extrémne preteky v Štiavnici: Aj najlepší si siahli na dno!

Kolesá na plné obrátky roztočili cyklisti v historickom centrom Banskej Štiavnice na Red Bull Hill Chasers. Polkilometrový kopec s priemerným ...
  • Zdroj: red bull

Kolesá na plné obrátky roztočili cyklisti v historickom centrom Banskej Štiavnice na Red Bull Hill Chasers. Polkilometrový kopec s priemerným stúpaním 7 % a 43-metrovým prevýšením rozhodol o najlepšom vrchárovi. Ženskú kategóriu ovládla favoritka, čerstvá dvojnásobná medailistka z juniorských majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike Viktória Chladoňová. V mužskom šprinte mal najlepší finiš Marek Čontofalský.

FOTOGALÉRIA: Red bull

Finálový súboj, ktorý vyrazil dych aj tým najtrénovanejším vrchárom. Zo 114 pretekárov sa v mužskom finále stretla šestica, ktorá predviedla najrýchlejšiu jazdu dňa.

Súboj na lakte a centimetre rozhodol o víťazovi Marekovi Čontofalskom z tímu ProEfekt, ktorý zdolal druhého Matúša Mazána o 45 stotín a tretí skončil Matej Švoňava s odstupom 1,16 sekundy. Cestná cyklistka Viktória Chladoňová žne v poslednom období jeden úspech za druhým a do Banskej Štiavnice prišla ako čerstvá dvojnásobná medailistka z juniorských majstrovstiev sveta.

Fantastickú atmosféru v Prahe si aj on užíval plnými dúškami.
NHL v Prahe priniesla fantastickú šou a bola aj cenovo prístupná: Koľko ste zacvakali za pivo?! Zobraziť článok

Talent, ktorý prirovnávajú k Petrovi Saganovi, išiel suverénne za bodkovaným dresom pre najlepšiu vrchárku. Na záludnej trati s obávanými štiavnickými dlažbovými kockami, ktoré sa tiahli od štartu pri Trotuári až do cieľa na Námestí sv. Trojice, zvíťazila vo všetkých jazdách. Vo finálovej jazde, v priamom súboji s juniorskou víťazkou Svetového pohára v endure Simonou Kuchyňkovou, dokonca preťala cieľovú pásku s náskokom takmer šesť sekúnd. Cyklistické špecialistky ponaháňala aj štvrtá z olympijských hier v Paríži vodná slalomárka Zuzana Paňková, ktorá na jeden deň vymenila pádlo za bicykel. „Bolo to príjemné osvieženie, ale zistila som, že som si vybrala dobrý šport,“ podotkla s úsmevom v cieli.

Hráč Lukáš Haraslín zo Sparty Praha počas zápasu.
V derby to poriadne iskrilo: Haraslín prihrával na gól, no Sparta prehrala so Slaviou Zobraziť článok

„Veľmi milo ma prekvapilo, že som sa dostala do semifinále a zasúťažila som si v skvelej atmosfére s našimi talentovanými cyklistkami, takže som spokojná.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk