Viky Chladoňová otvorene o budúcnosti i o tom, či má frajera: Nechcem byť ďalší Sagan!

Vychádzajúca hviezda slovenskej cyklistiky Viky Chladoňová (17) prekvapila fanúšikov nielen svojimi výkonmi, ale aj pohľadom do súkromia.

Vychádzajúca hviezda slovenskej cyklistiky Viky Chladoňová (17) prekvapila fanúšikov nielen svojimi výkonmi, ale aj pohľadom do súkromia.

Fotogaléria

Prezradila, ako zvláda narastajúcu popularitu, čo si myslí o Petrovi Saganovi a prečo odmieta prezývku Sagan v sukni. Zároveň otvorila tému svojich úspechov a toho, či už našla svojho vyvoleného.

Chladoňová získala počas minulého týždňa na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku v kategórii junioriek dva cenné kovy. Po striebre v utorkovej časovke si vo štvrtkových pretekoch s hromadným štartom vybojovala bronz a stala sa tak prvou Slovenkou, ktorá si z MS odniesla dve medaily.

„Na preteky do Švajčiarska ma prišiel podporiť predovšetkým môj tréner a veľmi mi fandili aj ostatní slovenskí reprezentanti. Môj úspech som oslavovala s nimi. Rodina mi fandila z domu, takže oslava ma čakala aj na Slovensku. Osláv bolo nateraz viac než dosť a aktuálne je už opäť čas naplno sa sústrediť na prípravu v cyklokrose,“ uviedla pre náš portál mladá vychádzajúca hviezda.

„Za úspechy na MS som nedostala žiadnu finančnú odmenu a popravde ani neviem, koľko by to malo byť a či vôbec. Uvidíme,“ dodala.

Štyri medaily

Iba 17-ročná cyklistka tak v Zürichu opäť potvrdila skvelú formu v prebiehajúcej sezóne. Na ceste si ešte v polovici septembra vybojovala v individuálnej časovke bronz na európskom šampionáte v Limburgu, v závere augusta sa tešila zo zlata na MS v horskej cyklistike v disciplíne cross country, na začiatku kalendárneho roka získala aj bronz na svetovom šampionáte v cyklokrose.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk