Viky Chladoňová otvorene o budúcnosti i o tom, či má frajera: Nechcem byť ďalší Sagan!

Vychádzajúca hviezda slovenskej cyklistiky Viky Chladoňová (17) prekvapila fanúšikov nielen svojimi výkonmi, ale aj pohľadom do súkromia.

Vychádzajúca hviezda slovenskej cyklistiky Viky Chladoňová (17) prekvapila fanúšikov nielen svojimi výkonmi, ale aj pohľadom do súkromia.

Fotogaléria

„Keď sa na moje výkony pozriem s odstupom času, tak to vnímam ako obrovský úspech. Získať štyri medaily na svetových podujatiach, to nevie len tak hocikto. O to viac si to vážim a som za to neskutočne rada. Stojí za tým veľa driny a svedomitého prístupu. Rovnako mi zahral do kariet nejaký ten talent a predispozície, ktoré mám,“ vyhlásila Chladoňová.

Dobrá škola

Za svoje pozoruhodné výkony si v úvode septembra vyslúžila trojročnú zmluvu s profesionálnym holandským tímom Visma-Lease a Bike, ktorého súčasťou sa stane už onedlho.

„Teším sa na nový tím, bude to aj trocha viac zodpovednosti ako doteraz. Bude to dobrá škola, chcem čo najviac pomáhať tímu. Jazdiť s takými hviezdami, ako sú Jonas Vingegaard a ďalší. Mojím veľkým snom je raz pretekať na Tour de France či dokonca ju možno aj vyhrať. Verím, že ma nový tím opäť o niečo viac posunie k tomuto cieľu,“ pokračovala s nadšením.

Po nekončiacich skvelých úspechoch sa mladá Slovenka čoraz častejšie dostáva do povedomia médií a verejnosti. Nás preto zaujímalo, ako zvláda mediálnu pozornosť a narastajúcu popularitu.

„Pomaly sa učím vysporiadať sa s väčšou mediálnou pozornosťou, pričom to beriem ako takú automatickú povinnosť, ktorá prichádza počas kariéry športovca. Popularitu na uliciach doposiaľ veľmi nevnímam. Zatiaľ sa mi nestáva, že by ma ľudia na verejnosti spoznávali a zastavovali. O sláve by som nateraz nehovorila a beriem to, akoby som tie medaily ani nemala,“ uviedla skromne.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk