Lobotka si verí na 6 bodov: Prezradil recept na úspech! Rodák chce chytať

Slovenskí futbalisti odštartovali prípravu na októbrový dvojzápas Ligy národov proti Švédsku (11. októbra) a Azerbajdžanu (14. októbra) ...

Slovenskí futbalisti odštartovali prípravu na októbrový dvojzápas Ligy národov proti Švédsku (11. októbra) a Azerbajdžanu (14. októbra) nedeľňajším zrazom na tradičnom mieste v Senci.

Fotogaléria

Káder s 24 hráčmi sa postupne dával dokopy, neskoršie príchody hlásili pre klubové povinnosti viacerí reprezentanti.

Už pred tvorbou nominácie bolo jasné, že tréner Francesco Calzona musí oželieť trojicu zranených opôr - brankára Martina Dúbravku, stredopoliara Juraja Kucku a najlepšieho strelca ME v Nemecku Ivana Schranza. Slováci vstúpili do tohto ročníka Ligy národov výhrou 1:0 na pôde Estónska a doma v Košiciach zvíťazili 2:0 nad Azerbajdžanom. V C-divízii majú najvyššie ambície a po troch rokoch sa chcú vrátiť do "béčka".

Stanislav Lobotka zažíva v Neapole vydarený štart do sezóny. SSC figuruje na čele tabuľky Serie A a po triumfe 3:1 nad nováčikom z Coma natiahol sériu bez prehry vo všetkých súťažiach už na sedem zápasov.

"Je skvelé, že sa darí mne aj celému mužstvu. Táto sezóna môže byť výnimočná, ale je za nami len sedem kôl, takže to ešte bude dlhé a náročné. Ako klub sme vlani po majstrovskom ročníku nemali taký hlad po víťazstvách, tento rok je to iné. Tréner Antonio Conte nám dal myšlienku a ´chtíč´, prevetral kabínu, prišli nové posily. Hráčov dokáže po fyzickej aj mentálnej stránke posunúť na vyšší level, o čom som sa presvedčil už aj ja. Zatiaľ sa nám darí, bodaj by to tak pokračovalo," povedal čoskoro 30-ročný stredopoliar.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk