Vladimír Weiss st. o synovom ukončení kariéry: TOTO je skutočný dôvod!

Tréner slovenského futbalového tímu ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. (60) sa po sobotňajšej remíze s Trenčínom vyjadroval k rôznym ...
  • Zdroj: lum, fch, mko

Tréner slovenského futbalového tímu ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. (60) sa po sobotňajšej remíze s Trenčínom vyjadroval k rôznym témam, ktoré sú medzi fanúšikmi belasých aktuálne mimoriadne diskutované.

FOTOGALÉRIA: Vladimír Weiss ml.

Ostrieľaný kouč najúspešnejšieho slovenského klubu potvrdil špekulácie o tom, že dostal ponuku zo zahraničného tímu, ktorú mal však odmietnuť. Ponuky na svojich zverencov však zatiaľ nezaznamenal. 

„O záujme o hráčov neviem konkrétne nič. Z jednej televízie som teraz dostal otázku, či idem do Kataru, o čom rovnako nič neviem. Ideme tam v januári na sústredenie, alebo tam možno pôjdem niekedy na dovolenku. Chodil som tam tiež za synom. Určite prídu ponuky na mladších hráčov, vlastne kto vynikne v Lige majstrov. Možno bude záujem o Blackmana, Marcelliho, Takáča, uvidíme,“ vyjadril sa kormidelník, ktorý má trénerské skúsenosti aj zo slovenskej reprezentácie.

„Čo sa týka mňa, tak nikto vám nedá ponuku, keď ste tréner Slovana. Niečo som mal, to som odmietol. Niečo sa šušká, no z Kataru ponuku nemám. Dostal som ponuku, ktorú som neakceptoval. Dnes som tréner Slovana, hráme Ligu majstrov. Bolo by zbabelé, keby som teraz opustil klub. Nie som tu viazaný zmluvou, ale podanou rukou s Ivanom (Kmotríkom) starším. Uvidíme, čo bude ďalej. Porozprávam sa s vedením,“ oznámil Vladimír Weiss st.

„Ak sa nebudem cítiť dobre a nebudem mať mužstvu čo dať, rovnako ako Vlado (Weiss ml.), nie je niekedy od toho ďaleko. Človek chce nájsť najlepšie riešenie a niekedy na to nemá silu. Keď budem v takomto stave, tak vám to úprimne poviem. Ale zatiaľ som tu, budem bojovať,“ vyjadril sa k špekuláciám o svojom možnom odchode z klubu.

Kormidelník tímu belasých sa následne vyjadril aj k svojmu synovi Vladimírovi Weissovi ml., ktorý po zápase Ligy majstrov proti Manchestru City ukončil hráčsku kariéru: „Ťažko sa mi to prijímalo aj ako otcovi a rovnako tak trénerovi, bolo to rýchle. Uvidíme, čo bude. Ale už sa rozhodol, nemôžem ho prehovárať. Dal do toho všetko, už je asi čas. Všetci raz skončíme. Aj ja tu raz skončím, možno zajtra, o týždeň, mesiac, možno o tri roky,“ hovorí.

„Uvidím, ako sa budem cítiť, tiež nad tým rozmýšľam. Mužstvu totiž musíte dať maximum. O to sa snažil aj Vlado, no došli mu sily. Emočne bol vyhorený, preto skončil. Aspoň na daný moment. Uvidíme, on je ako ja. Možno sa za týždeň vyspí, oddýchne si a zmení názor. Bodaj by to tak bolo, ale asi skôr nie, ako ho poznám. V živote bývajú nepredvídateľné veci,“ dodal Vladimír Weiss st. na záver.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk