Slovan doma stratil body, môže prísť o post lídra: Gólové hody Spartaka

Futbalisti FC Košice zvíťazili nad MFK Ružomberok 2:1 v sobotňajšom zápase 10. kola Niké ligy. V domácej premiére trénera Romana Skuhravého ...

Futbalisti FC Košice zvíťazili nad MFK Ružomberok 2:1 v sobotňajšom zápase 10. kola Niké ligy. V domácej premiére trénera Romana Skuhravého dosiahli druhé víťazstvo za sebou a na konte majú 12 bodov.

Fotogaléria

Rovnako sú na tom aj Ružomberčania, ktorí v Košiciach neodčinili prehru v Skalici (1:2).

Hráči domáceho tímu spravili dôležitý krok k triumfu už v prvom polčase. V 12. minúte Niarchos rozvinul ofenzívnu akciu, po ktorej sa lopta v šestnástke dostala k Faškovi a ten ľavačkou prekonal Tapaja. Domáci boli pri chuti, Bokrosova strela sa ešte gólom neskončila a hoci sa Niarchos v 22. minúte zbavil obrancov a skóroval, VAR odhalil faul, ktorý predchádzal akcii Košičanov. V 32. minúte sa k odrazenej lopte dostal Bokros, ktorý nastúpil netradične v útoku, a zvýšil na 2:0. Malý fauloval v 39. minúte prenikajúceho Niarchosa a dostal červenú kartu. Nevydarený prvý polčas hostí čiastočne zmiernil Gabriel, ktorý presnou hlavičkou v nadstavenom čase ukončil prvé dejstvo - 2:1.

Aj druhý polčas priniesol gólové príležitosti, no už bez úspešného zakončenia. V 55. minúte nevyrovnal z priameho kopu Selecký a po hodine hry sa neujala ani strela Lavrinčíka. Ružomberčania sa aj v oslabení snažili vyrovnať, viackrát spôsobili zmätok v šestnástke súpera, no vyrovnať nedokázali.

Niké liga, 10. kolo:

FC Košice - MFK Ružomberok 2:1 (2:1)

Góly: 12. Faško, 31. Bokros - 45.+3 Gabriel. Rozhodcovia: Choreň - Štofik, Halíček, ŽK: Niarchos - Köstl, Selecký, Boďa, ČK: 39. Malý (po faule), Smetana (mimo ihr.), 2887 divákov

Košice: Šípoš - Kružliak, Gorosito (78. Jones), Krivák - Fabiš, Gallovič, Takáč (78. Zsigmund), Magda - Faško - Niarchos (88. Miljanič), Bokros

Ružomberok: Tapaj - Köstl, Malý, Gabriel - Gomola (61. Chrien), Lavrinčík, Múdry (76. Chobot), Selecký - Hladík, Huf (46. Mojžiš), Domonkos (76. Tučný)

Studená sprcha pre domácich

Futbalisti FC Spartak Trnava vyhrali v zápase 10. kola Niké ligy na ihrisku FK Železiarne Podbrezová suverénne 4:0 a v neúplnej tabuľke poskočili na tretiu priečku. V prebiehajúcej ligovej sezóne ešte neprehrali, pripísali si tretí triumf. Dva góly zaznamenal Ofori, brankár Frelih neinkasoval gól už viac než 400 minút.

Podbrezová nezvíťazila nad Trnavou už takmer dva roky. Domáci boli v prvom polčase viac na lopte, ale tesne pred prestávkou nevyužili v šestnástke dve šance Smékalom a Sanusim. Následne v nadstavenom čase pykali po centri Daniela, keď si Ofori nabehol za chrbát Markovića a z hranice päťky rozvlnil sieť. Druhý polčas začala Trnava aktívnejšie a opäť Ofori zvýšil vedenie, keď si vo vnútri šestnástky dobre prebral loptu a poslal ju zo spleti hráčov do bránky. Keď sa Podbrezová nadychovala k náporu, tak ju tretím gólom umlčal Daniel efektnou strelou z 15 metrov. A to ešte potom tento hráč opečiatkoval s prispením Danka brvno a striedajúci Pich netrafil odkrytú bránku. Vynahradil si to až v poslednej minúte nadstaveného času presnou strelou k žrdi spoza pokutového územia.

FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 0:4 (0:1)

Góly: 45+1 a 55. Ofori, 66. E. Daniel, 90+5 Pich. Rozhodovali: Kružliak – Vorel, Jánošík, ŽK: Paraj – M. Ďuriš, Šulek. 1267 divákov.

Podbrezová: A. Danko – Koštrna, Oravec, Marković – Paraj, Š. Faško (58. Talakov) – Slávik (58. Yirajang), Štefánik (69. Deml), Sanusi – Galčík (81. Ďatko), Smékal (81. Depetris)

Trnava: Frelih – Šulek (78. Nikolaou), Štetina (56. Sabo), Ujlaky, Holík – Procházka, Zeljković, E. Daniel,  – Ofori (71. Pich), M. Ďuriš, Kratochvíl (71. Corryn)

Trenčania obrali o body Slovan

Futbalisti Slovana Bratislava iba remizovali v sobotnom zápase 10. kola Niké ligy s Trenčínom 1:1. Pred Žilinou, ktorá sa predstaví v nedeľu v Dunajskej Strede, majú na prvom mieste náskok dva body. Trenčania bodovali na pôde Slovana prvýkrát od augusta 2018, v neúplnej tabuľke poskočili o jedno miesto a sú na 10. priečke.

Zaváhanie "belasých" prišlo po historickom zápase Ligy majstrov proti Manchestru City (0:4). O body prišli nečakane aj po postupe do hlavnej fázy LM, keď úradujúci majstri nestačili doma na Žilinu 0:5. Na lavičke Trenčína absolvoval vydarený návrat do najvyššej slovenskej súťaže tréner Ivan Galád, ktorý dostal v závere červenú kartu.

Úvodný gól do šatne strelil za hostí Chinonso Emeka. Kouč domácich Vladimír Weiss reagoval trojitým striedaním a prišiel vlastný gól Lazara Stojsavljeviča. Slovan mal z hry vo zvyšku stretnutia viac, dostal sa k väčšiemu počtu príležitosti, ale nebol efektívny.

V zostave "belasých" už chýbal Vladimír Weiss ml., zo zdravotných príčin absentovali Juraj Kucka i Róbert Mak a na poslednú chvíľu vypadol aj brankár Dominik Takáč pre chorobu.

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 1:1 (0:1)

Góly: 50. Stojsavljevič (vlastný) - 45. Emeka. Rozhodovali: Dzivjak – Jekkel, Kmec, ŽK: Ignatenko - Donkor, Ibrahim, Bondarenko, Emeka, Sunday, 6150 divákov.

Slovan: Trnovský – Medveděv (46. Blackman), Bajrič, Voet (46. Wimmer), Zuberu (74. Metsoko) – Tolič, Ignatenko (87. Vojtko), Gajdoš (46. Savvidis) – Barseghjan, Strelec, Marcelli

Trenčín: Sláviček – Pávek, Bondarenko, Stojsavljevič, Holúbek – Bariš (84. Zorič) – Hájovský (54. Sallam), Ibrahim – Donkor (54. Sunday), Emeka (84. Bagin), Uchegbu (68. Fiala)

Hlasy po zápase/zdroj: Voyo/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Každý zápas môže byť ťažký, keď sa súper dobre defenzívne pripraví. Mali sme šance, ale boli sme málo efektívni. Okrem Tigranovej efektivity sme nepredviedli nič. Gól, ktorý padol vďaka Blackmanovi, bol vlastný."

Ivan Galád, tréner AS Trenčín: "Som rád, že sme ukázali komponenty, na ktorých sme v týždni pracovali. Som rád, že chlapci predviedli maximum na základe našich aktuálnych možností. Nastúpili štyria mladí hráči z akadémie, budeme sa snažiť ďalej s nimi pracovať. Čo sa týka červenej karty, ľuďom chýba bazálna úcta. Ja sa budem venovať svojej práci, ale vážne sa musím zamyslieť, či má toto zmysel.

Nováčik si na Záhorí neškrtol

Futbalisti Skalice vyhrali v sobotnom zápase 10. kola Niké ligy nad Komárnom jednoznačne 3:0. Nadviazali tak na nedeľné víťazstvo 2:1 na pôde Ružomberka a v tabuľke figurujú na ôsmom mieste, kde sa posunuli z poslednej priečky a odsunuli práve Komárno.

O víťazný gól do siete nováčika sa postaral v 41. minúte Róbert Matejov. Tréner hostí Mikuláš Radványi sa pokúsil oživiť v polčase hru vystriedaním útočníka Viktora Sliackeho, ktorý obdržal v úvodnom dejstve žltú kartu. O chvíľu neskôr však zvýšil Martin Nagy a po ďalších striedaniach v útoku upravil na konečných 3:0 Adam Morong. Hostia nevyužili v závere ani možnosť v podobe penalty, ktorú nepremenil Šimon Šmehyl.

MFK Skalica - KFC Komárno 3:0 (1:0)

Góly: 41. Matejov, 56. Nagy, 64. Morong. Rozhodovali: Kráľovič – Čajka, Bobko, ŽK: Sliacky (Komárno), 857 divákov.

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Kopas, Černek – Mášik, Nagy (69. Gaži) – Matejov (69. Hollý), Alves (74. Vlasko), Morong – Leginus (74. Fábry)

KFC Komárno: Trefil – Šmehyl, Pillár, Rudzan, Sluka – Ožvolda, Németh (61. Sylvestr) – Sliacky (46. Bayemi), Žák, Tamás (71. Ganbayar) – Voleský (61. Špyrka)

Slovenský futbalista Denis Vavro (vpravo) v súboji o loptu.
Zo súboja Slovákov vyšiel víťazne Vavro: Majster zakopol s nováčikom, prehra Dortmundu Zobraziť článok

Český brankár Vítězslav Jaroš sa dočkal nečakaného debutu v bránke futbalistov FC Liverpool.
Český brankár nečakane debutoval v Premier League: Favoriti bodovali naplno! Zobraziť článok

Gólová radosť hráčov Realu Madrid.
Real Madrid vyhral v šlágri kola: Greif nezabránil prehre v Barcelone, Valjent nehral Zobraziť článok

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka.
Lobotka ohúril legendárneho Fàbregasa: Úžasný futbalista! Chcem jedenásť takých hráčov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk