Rusi nenechali na Hašekovi nitku suchú: Padali drsné urážky!

Bývalý český hokejový brankár Dominik Hašek (59) nezostal svojej povesti nič dlžný. Rusi vracajú úder, lietajú štipľavé slová.

Bývalý český hokejový brankár Dominik Hašek (59) nezostal svojej povesti nič dlžný. Rusi vracajú úder, lietajú štipľavé slová.

Fotogaléria

Hašek znova opakoval, že NHL sa stáva reklamou pre ruskú vojnu. A hokejisti z krajiny agresora by mali dostať v zámorí zákaz. Poriadne to nahnevalo ruské legendy a Dominik sa dostal pod paľbu kritiky. Rozhodne je najnenávidenejším športovcom v Rusku, kde ho označujú ako blázna, populistu či fašistu. 

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Ruské média mimoriadne ostro reagovali na Haškov status na sociálnej sieti X. V príspevku ale vymenili slovo vojna, ktoré zmenili na Kremľom posvätený výraz špeciálna vojenská operácia.

Ruský web Sport24.ru označil Haška vo svojom titulku za "rusofóba". Ešte ostrejšie potom reagoval Dmitrij Gubernijev, reportér štátnej televízie Match TV. „Hašek je skutočný kretén. Skvelý športovec, ktorý sa ale na staré kolená úplne zbláznil. Nepodarilo sa mu stať sa politikom, tak sa snaží upútať pozornosť,“ pripomenul Haškovi neúspech vo voľbách.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk