Čech Jaroš nečakane debutoval v Premier League: Liverpool si upevnil post lídra

Futbalisti FC Liverpool vyhrali v sobotnom zápase 7. kola anglickej Premier League na pôde Crystal Palace 1:0 a potvrdili post lídra ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti FC Liverpool vyhrali v sobotnom zápase 7. kola anglickej Premier League na pôde Crystal Palace 1:0 a potvrdili post lídra tabuľky.

Tím pod vedením Arneho Slota stratil v tejto ligovej sezóne len tri body, keď prehral 0:1 s Nottinghamom. Crystal Palace ešte v tomto ročníku nezvíťazil a v neúplnej tabuľke figuruje na zostupovom osemnástom mieste, o skóre za Leicestrom.

O jediný gól sobotného duelu v Selhurst Parku sa postaral v 9. minúte Diogo Jota po výstavnej akcii, ktorá sa začala na polovici ihriska. Ľavý bek Konstantinos Tsimikas našiel Codyho Gakpa prihrávkou za obranu a Holanďan poslal loptu pred bránku, kde zakončil z prvej Jota.

Český brankár Vítězslav Jaroš sa v sobotu dočkal nečakaného debutu v bránke futbalistov FC Liverpool. V zápase 7. kola anglickej Premier League na pôde Crystal Palace vystriedal v 79. minúte zraneného Alissona a prispel k triumfu lídra tabuľky 1:0.

Brazílsky reprezentant Alisson sa iba nedávno vrátil po svalovom zranení a tentoraz si pri odchode z ihriska držal zadnú časť pravej nohy, informovala agentúra AP. Jaroš sa v najvyššej anglickej súťaži predstavil ako prvý český brankár od konca kariéry Petra Čecha v roku 2019. O jediný gól sobotného duelu v Selhurst Parku sa postaral v 9. minúte Diogo Jota.

Premier League - 7. kolo:

Crystal Palace - FC Liverpool 0:1 (0:1)

Gól: 9. Jota

Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Prehre nezabránil ani Greif: Mallorca odchádza z Barcelony naprázdno Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk