Nečakaná druhá šanca na debut v NHL? Talentovaný Slovák je späť v prvom tíme!

Nevídaný jav! Hoci si nádejný center Dalibor Dvorský (19) v závere minulého týždňa vypočul nepríjemnú správu, že putuje na farmu do AHL, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nevídaný jav! Hoci si nádejný center Dalibor Dvorský (19) v závere minulého týždňa vypočul nepríjemnú správu, že putuje na farmu do AHL, dnes je opäť všetko inak. Vedenie NHL klubu St. Louis Blues urobilo pred vrcholom prípravy na novú sezónu nečakaný krok.

Slovenský hokejista Samuel Honzek (vľavo) z Calgary Flames v súboji pred bránkou.
Príprava na novú sezónu NHL vrcholí: Dvaja Slováci nezabránili tesnej prehre Calgary Zobraziť článok

Desiatka draftu z roku 2023 už bola zmierená s osudom v Springfielde, no generálny manažér Doug Armstrong na začiatku víkendu prekvapil azda všetkých fanúšikov i odborníkov. Do prvého tímu totiž späť z farmy povolal ôsmich hráčov vrátane slovenského útočníka.

Nie je síce jasné, čo presne toto nečakané rozhodnutie znamená, ale podľa všetkého bude mať rodák zo Zvolena ďalšiu šancu ohúriť trénersky štáb mužstva z najlepšej ligy sveta. St. Louis čaká už najbližšiu noc posledný prípravný zápas proti Chicagu Blackhawks.

Dvorský počas aktuálneho prípravného obdobia zasiahol do troch duelov, v ktorých však kanadský bod nezískal. Na svoje štatistické konto si pripísal len štyri "mínusky" a dve trestné minúty.

Na snímke slovenský hokejista Tomáš Tatar (vpravo) v drese New Jersey Devils a Dylan Cozens (vľavo) z Buffala Sabres počas otváracieho zápasu sezóny 2024/25 zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres - New Jersey Devils v rámci projektu NHL Global Series, v Prahe 4. októbra 2024.
Sezóna NHL začala v Prahe: Tatar pochválil atmosféru, Nemca povzbudzovali aj starí rodičia Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk