Weissov koniec okomentoval Ladislav Borbély: Prekvapila ma len tá epika...

Mladý Vlado, ako ho familiárne pozná celé Slovensko, sa rozhodol ukončiť kariéru. Vladimír Weiss so Slovanom ostáva, avšak do ligových ...

Mladý Vlado, ako ho familiárne pozná celé Slovensko, sa rozhodol ukončiť kariéru. Vladimír Weiss so Slovanom ostáva, avšak do ligových zápasov nezasiahne...

Fotogaléria

Vo svete futbalu prekvapujú nielen výsledky, ale aj príbehy, ktoré sa odohrávajú mimo ihriska. Nedávny zápas medzi Slovanom a Manchestrom City bol jedným z takýchto predstavení, v ktorom výsledok zápasu bol zatienený iným príbehom: potenciálny koniec kariéry kapitána Slovana Vladimíra Weissa.

Na túto tému a veľa iných o Slovane Bratislava rozprával Ladislav Borbély v rozhovore pre Športweb.sk„To, čo sa dialo na ihrisku, som očakával. Je logické, že ak mužstvo po sérii nadštandardných výkonov grandióznym spôsobom poskočí o dve výkonnostné poschodia vyššie – lebo medzi Konferenčnou ligou a Ligou majstrov takýto velikánsky rozdiel naozaj je – potom môžeme hovoriť o futbalovom zázraku, ktoré sa nedejú každý deň," začal Borbély o zápase Slovana s Manchestrom City, v ktorom "Belasí" prehrali 0:4.

Nejde však len o hru, ale aj o dojemný príbeh odohrávajúci sa mimo ihriska. Dráma okolo Weissovho odchodu je presiaknutá osobným významom. Svoju futbalovú cestu začal v akadémii City a po konfrontácii s nimi ju zrejme ukončil. „Beriem to, má to svoje čaro, prekvapila ma len tá epika, že to prišlo takto zrazu, hoci niečo naznačil už pred začiatkom aktuálnej sezóny. Je to však veľmi pekný príbeh," zamyslel sa Borbély.

Vladko mu bude v tíme chýbať

Weissovo odhodlanie pomôcť svojmu otcovi, trénerovi, transformovať Slovan je hmatateľné. Borbély vyzdvihol jeho hru a správanie na ihrisku: „Robil všetko pre to, aby Slovan pod jeho vedením dosiahol úspech. Vladko tak naplnil svoje poslanie a to rozhodne nie je každodenná záležitosť.“

Emocionálny ohlas rodinného puta bol zrejmý, keď tréner Weiss naznačil, že prehodnotí svoju budúcnosť v Slovane. Toto vyhlásenie vyvolalo zmes emócií u fanúšikov i futbalovej verejnosti. „Verme tomu, že pri tomto vyhlásení boli skôr emócie, ako racionálny úsudok. Ale objektívne, Vladko mu bude v tíme veľmi chýbať, veď bol jedným z dôvodov, prečo je na Tehelnom poli," poznamenal Borbély.

Borbely sa zamyslel nad podstatným vplyvom, ktorý mala rodina Weissovcov na Slovan, a pripomenul predweissovskú éru častých zmien a nestability. „Bez neho by belasí v živote nehrali v Lige majstrov, na to nezabúdajme. Na začiatku to vôbec nemal jednoduché, mnohé musel zmeniť, k tomu však bola potrebná aj súčinnosť majiteľa. A Weiss ho má desiatky rokov na svojej strane," uviedol, čím zdôraznil Weissov transformačný vplyv na úspechy Slovana.

 

 

Odporúčame z TIVI.sk