Brankár Slovana Andrej Šutov: Zriekol sa KHL i dvojnásobného platu!

Nielen slovenskí hokejisti odchádzajú do KHL preto, že tam výrazne lepšie platia. Prestupy opačným smerom sa robia prakticky iba vtedy, ...
  • Zdroj: TASR

Nielen slovenskí hokejisti odchádzajú do KHL preto, že tam výrazne lepšie platia. Prestupy opačným smerom sa robia prakticky iba vtedy, keď o hráča v nadnárodnej lige už nie je záujem. Kazašský brankár Andrej Šutov (26) je však unikátny v tom, za akých podmienok vymenil Barys Astana za Slovan Bratislava.

FOTOGALÉRIA: Šutov: Zriekol sa KHL i dvojnásobného platu!

Šutov sa vypracoval na najlepšieho kazašského brankára, pričom v ich elitnom Baryse Astana strávil minulé tri sezóny. V KHL mal veľmi slušné čísla, hlavne keď si uvedomíme, že tento tradičný účastník druhej najlepšej ligy sveta sa tradične motá na konci tabuľky. Už štvrtú sezónu je aj jednotkou kazašskej reprezentácie, pričom na MS odchytal už 20 zápasov.

O to bolo prekvapujúcejšie, keď ho Slovan získal ako posilu, pričom po najnovšom odhalení je to až šokujúce. Generálny manažér Astany Oleg Boljakin webu shaiba.kz prezradil, že núkali svojej bývalej jednotke ročný plat 20 miliónov rubľov, čo je v prepočte niečo viac ako 190-tisíc eur. S belasými však mal podpísať zmluvu už vo februári, pričom na Slovensku má podľa Boljakina ročne zarobiť 86-tisíc eur. Šutov sa aktuálne v bráne Slovana strieda so slovenským reprezentantom Denisom Godlom, pričom v úvode sezóny má lepšie čísla. Úspešnosť zákrokov má 91,4 %, kým Godla tiež za štyri zápasy 85,37 %. Barys bez Šutova je aktuálne najhorší tím KHL.

V šlágri 3. kolo slovenskej Tipos extraligy Poprad zdolal Nitru.
Nitra je nový líder, Trenčín opäť naprázdno Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk