Legendárny brankár Hašek sa tvrdo obul do NHL: Pastrňák, McDavid či Crosby sú reklamou na zverstvá!

V žalúdku mu už neleží iba ruská KHL, ale aj zámorská NHL! Legendárny český hokejový brankár Dominik Hašek (59) je známy tým, že od začiatku ...
  • Zdroj: SITA/AP

V žalúdku mu už neleží iba ruská KHL, ale aj zámorská NHL! Legendárny český hokejový brankár Dominik Hašek (59) je známy tým, že od začiatku ruskej invázie na Ukrajine ostro vystupuje proti ruskej agresii.

FOTOGALÉRIA: Dominik Hašek

Kriticky sa stavia k pôsobeniu ruských športovcov vo všetkých medzinárodných súťažiach vo svete.

Už dnes odštartuje novú sezónu NHL. Jej úvodný zápas Buffalo Sabres – New Jersey Devils sa hrá podvečer v Prahe. V O2 arene určite nebude v hľadisku sedieť bývalý skvelý gólman Hašek. Olympijský víťaz z Nagana v roku 1998 opäť zaútočil na ruskú agresiu voči Ukrajine a rozsiahlo rozpísal svoj postoj k vedeniu NHL. Ako je známe, zámorská profiliga nezakázala vo svojej súťaži účinkovanie ruským hokejistom.

Dominik Hašek (vľavo) sa vyjadril k návratu slovenských hokejistov z KHL do reprezentácie.
Hašek o návrate hráčov z KHL do slovenskej reprezentácie: Pre Rusko je šport najlepšou reklamou! Zobraziť článok

„Ako človeka, u ktorého sú na pomyselnom rebríčku hodnôt na prvom mieste ľudské životy, ma to nemôže nechať chladným. Bohužiaľ, musím napísať, že to bude už tretia sezóna, keď NHL bude opäť obrovskou reklamou na ruskú imperialistickú vojnu a ďalšie ruské zločiny vrátane genocídy na ukrajinských deťoch. NHL bude opäť zodpovedná za veľké množstvo stratených a zmrzačených ľudských životov! Na tom nič nemení ani fakt, že do Prahy tentoraz prišli dve mužstvá bez ruských hráčov. To však z môjho pohľadu nie je žiadna poľahčujúca okolnosť. NHL od začiatku vojny svoj postoj vôbec nezmenila a ruskí občania v nej aj naďalej môžu hrať. Prečo proti tomu otvorene vystupujem? V tejto súvislosti musím zopakovať to najdôležitejšie. NHL sa po začiatku ruskej imperialistickej vojny stala práve reklamou na túto vojnu, keďže v nej naďalej účinkovali - hrali ruskí občania! Každý občan, ak nie je disident, je reklamou na činy svojej krajiny,“ píše vo svojom príspevku bývalý brankár Hašek. Potom spomenul aj niekoľko hviezd zámorskej súťaže na čele s českým hokejistom Davidom Pastrňákom.

Legendárny český brankár Dominik Hašek.
Hašek sa pochytil s legendárnym českým komentátorom: Prestrelka ohľadom vojny! Zobraziť článok

„Chcem teda všetkým fanúšikom NHL povedať, že kedykoľvek Pastrňák, Draisaitl, Matthews alebo Laine strelia gól, McDavid, Kučerov, Crosby alebo Dahlin nahrajú na gól, brankári Vasilevskij, Bobrovskij, Hellebuyck alebo Saros predvedú famózny zákrok, Gudas alebo Tkachuk ukážu pekný hit, ide o krásny divácky zážitok, ale zároveň je to o to väčšia reklama na zverstvá, ktoré Rusi robia vo vojne!,“ píše ďalej v rozsiahlom príspevku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk