Kajakár Jakub Grigar: Takto ste ho ešte nevideli, tri dni dokonca nespal

Pádlo vymenil za mikrofón! Reč je o kajakárovi Jakubovi Grigarovi (217), ktorý vo štvrtok po boku ďalšej skvelej športovkyne Danky Bartekovej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Pádlo vymenil za mikrofón! Reč je o kajakárovi Jakubovi Grigarovi (217), ktorý vo štvrtok po boku ďalšej skvelej športovkyne Danky Bartekovej (39), moderoval v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea akciu pod názvom „Ďakujeme za Paríž.“

FOTOGALÉRIA: Jakub Grigar moderovanie

Je ťažšie sedieť v lodi, alebo moderovať akciu pred obecenstvom?

- Chvalabohu to už mám za sebou (smiech). Bolo to pre mňa naozaj veľmi stresujúce a priznám sa, že tri dni som nespal, pretože som rozmýšľal, ako to celé zvládnem. Takže určite zostanem pri pádlovaní, ako mať v ruke mikrofón.

Kedy ste sa dozvedeli, že budete po boku strelkyne Danky Bartekovej moderovať športovú akciu venovanú olympiáde v Paríži?

- Pred pár dňami mi volali z olympijského výboru či by som išiel moderovať. Ale vôbec nebolo povedané, že príde toľko ľudí a budú tu aj média. Malo to byť malé posedenie športovcov a trénerov, no takto to dopadlo. Prijal som to a až teraz som pochopil, aká bola realita (smiech). Ďakujem Danke Bartekovej, ktorá ma na pódium podržala, bez nej by som to určite nezvládol.

Máte po sezóne, ako ju hodnotíte, keďže ste mali veľké problémy s ramenom a olympiádu v Paríži, kde ste získali dve 6. miesta, stihli len tak-tak…

- Keď sa človek pozrie na tie výsledky, tak si povie, že dve šieste miesta na olympiáde nie sú zlé, ale chlapsky musím priznať, že som mal oveľa vyššie ambície. Chcel som získať medailu, ale treba objektívne povedať, že tie problémy s ramenom mi naozaj skomplikovali prípravu. Ťažko teraz hovoriť, že keby som bol úplne fit, či by výsledky boli lepšie.

Ako ste teraz na tom po zdravotnom stave?

- Som aktuálne tri týždne po operácii ľavého ramena, takže momentálne rehabilitujem a začínam postupne trénovať spodnú časť tela.

Za stolom vedenie vodného slalomu...
Vojna v slovenskej kanoistike naberá škandalózne rozmery: Špinavé útoky pokračujú! Zobraziť článok

Bolo rameno dosť poškodené?

- Pôvodne tam mal byť iba zápal, ale keďže sme pred olympiádou fungovali na tabletkách, tak sa rameno dosť zaťažilo a boli tam nejaké potrhané veci. Doktor mi tam musel dať tri skoby, aby tie šľahy držali, takže bolo to vážnejšie, ale verím, že sa dám rýchlo dokopy, aby sme sa, čo najskôr dostali do športového kolotoča. Chcem byť do januára úplne fit a vo februári už sedieť v lodi.

Tury si pochvaľoval návštevu prezidenta Petra Pellegriniho.
Slovenskí športovci si prebrali šeky za OH v Paríži: Koľko peňazí dostali Beňuš, Schmiedlová či Tury? Zobraziť článok

Barteková: Kubo to zvládol super

K moderátorskej premiére Grigara sa vyjadrila aj strelkyňa Barteková. „Nemyslím si, že Jakub tri dni nespal (smiech) a zvládol to na prvýkrát naozaj výborné. Možno bol trošku nervózny, ako hovoril, ale vôbec to tak na pľaci nevyzeralo. On má skvelú výhodu, že z jeho prejavu ide veľmi pozitívna energia. On rozpráva s pokorou, s úsmevom a je to veľmi pútavé,“ reagovala Barteková.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk