Hašek vystúpil proti úvodnému zápasu NHL v Prahe: Obrovská reklama na ruskú vojnu!

Už tento piatok 4. októbra napíše svoj začiatok nová sezóna zámorskej NHL, pričom úvodné stretnutie medzi Buffalom Sabres a New Jersey ...

Už tento piatok 4. októbra napíše svoj začiatok nová sezóna zámorskej NHL, pričom úvodné stretnutie medzi Buffalom Sabres a New Jersey Devils sa bude konať v hlavnom meste Českej Republiky, v Prahe.

Fotogaléria

Slovenskí fanúšikovia tak budú mať fantastickú možnosť pozrieť si naživo výkony dvoch slovenských hokejistov Šimona Nemca (20) a Tomáša Tatara (33), ktorí obaja obliekajú dres New Jersey Devils. 

Osobou, ktorá však veľkú udalosť sledovať určite nebude, je legendárny český gólman Dominik Hašek (59), ktorý už dlho zastáva názor hovoriaci o tom, že NHL podporuje vojnu na Ukrajine tým, že nevylúčila ruských hráčov.

„Zajtra v Prahe začne nový ročník NHL. Ako človeka, u ktorého sú na pomyselnom rebríčku hodnôt na prvom mieste ľudské životy, ma to nemôže nechať chladným. Bohužiaľ, musím napísať, že to bude už tretia sezóna, keď NHL bude opäť obrovskou reklamou na ruskú imperialistickú vojnu a ďalšie ruské zločiny, vrátane genocídy na ukrajinských deťoch,“ napísal Hašek na úvod svojho najnovšieho príspevku na sociálnych sieťach.

„NHL bude opäť zodpovedná za veľké množstvo stratených a zmrzačených ľudských životov! Na tom nič nemení ani fakt, že do Prahy tentoraz prišli dve mužstvá bez ruských hráčov. To však z môjho pohľadu nie je žiadna poľahčujúca okolnosť. NHL od začiatku vojny svoj postoj vôbec nezmenila a ruskí občania v nej aj naďalej môžu hrať,“ pokračoval bývalý brankár vo vyjadrovaní svojho názoru.

Na snímke hráči ŠK Slovan Bratislava pózujú pre skupinovú fotografiu pred zápasom.
Anglický bulvár nenechal na Slovane nitku suchú! A pozrite tie posmešky Čechov... Zobraziť článok

„Kedykoľvek a kdekoľvek ruskí športovci verejne vystupujú, automaticky sa stávajú reklamou na vojnu a ďalšie vraždenie nevinných ukrajinských občanov. NHL to dobre vie, a napriek tomu im umožňuje naďalej verejne vystupovať v súťaži! Preto sa NHL stala a stále je reklamou na ruskú imperialistickú vojnu. Preto je NHL priamo zodpovedná za obrovské množstvo stratených a zmrzačených životov,“ vysvetlil svoj rázny postoj voči tejto problematike. „Som presvedčený, že skôr či neskôr bude musieť NHL za tento svoj prístup zaplatiť Ukrajine miliardy dolárov.“

„Hokej som vždy miloval a milujem. Ale zároveň viem, že sú aj dôležitejšie veci. Nič nestojí nad ľudským životom. Preto považujem za svoju povinnosť informovať fanúšikov NHL o tom, čo som už popísal. Že liga je reklamou na vojnu! A kvôli nej bolo a ešte bude stratených a zmrzačených veľa ľudských životov. Možno to znie drsne, ale taká je realita,“ hovorí dvojnásobný držiteľ Stanleyho Pohára.

Následne sa prihovoril aj všetkým priaznivcom, ktorí na štart novej sezóny najlepšej hokejovej ligy sveta už netrpezlivo čakajú. „Chcem teda všetkým fanúšikom NHL povedať, že kedykoľvek Pastrňák, Draisaitl, Matthews alebo Laine strelia gól, McDavid, Kučerov, Crosby alebo Dahlin nahrajú na gól, brankári Vasilevskij, Bobrovskij, Hellebuyck alebo Saros predvedú famózny zákrok, Gudas alebo Tkachuk ukážu pekný hit, ide o krásny divácky zážitok, ale zároveň je to o to väčšia reklama na zverstvá, ktoré Rusi robia vo vojne!“

Vľavo tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona a vpravo futbalový reprezentant Róbert Mak.
Prekvapujúce zmierenie? Aha, čo odkázal Calzona Makovi Zobraziť článok

„Takže tento divácky zážitok, bohužiaľ, stojí ľudské životy. Sú to životy ľudí, ktorí sú vám vzdialení, nepoznáte ich, ale sú to hrdinovia, ktorí bojujú a umierajú pri obrane svojej vlasti. A čo je ešte horšie, sú to aj životy nevinných civilistov a ukrajinských detí, ktorým sa Rusko na čele s Putinom rozhodlo vziať nielen krajinu, ale aj život... Je viac ľudský život, alebo hokej?,“ pýtal sa Hašek svojich sledovateľov na sociálnej sieti X.

„Skutočne je pre mňa dôležité oboznámiť všetkých hokejových fanúšikov s mojimi postojmi, preto vydávam toto vyhlásenie. Na záver chcem povedať, že už po niekoľkýkrát ponúkam vedeniu NHL pomoc pri komunikácii a nastavení takých pravidiel, aby súťaž nebola reklamou na ruskú vojnu.

Zároveň ponúkam pomoc aj samotným ruským hokejistom, aby v nej aj naďalej mohli hrať, a pritom neboli reklamou na imperialistickú vojnu svojej krajiny. Ponúkam pomocnú ruku nielen ako bývalý hokejista, ale aj ako občan, pre ktorého je ľudský život najvyššou hodnotou,“ dodala brankárska legenda na záver svojho rozsiahleho vyjadrenia.

Na snímke španielsky tréner Manchesteru City Pep Guardiola.
Manchester je z Bratislavy ohúrený: Aha, čo píšu na ostrovoch pred zápasom so Slovanom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk