Šimon Nemec má v Prahe zvýšenú motiváciu: V hľadisku bude mať špeciálnu podporu!

Štartuje zámorská NHL. V českej metropole sa odohrajú dnes a zajtra prvé dva duely základnej časti nového ročníka.

Štartuje zámorská NHL. V českej metropole sa odohrajú dnes a zajtra prvé dva duely základnej časti nového ročníka.

Fotogaléria

V rámci projektu NHL Global Series sa v nich stretnú Buffalo Sabres a New Jersey Devils. V zostave Diablov sú aj naši Tomáš Tatar (33) a Šimon Nemec (20). Pre mladého obrancu to bude ešte špeciálnejšie, keďže premiérovo ho prídu podporiť i jeho starí rodičia.

Do hľadiska sa chystá množstvo slovenských fanúšikov, no Nemec sa najviac teší na svojich blízkych. Prídu aj jeho starí rodičia, ktorí ho premiérovo budú povzbudzovať na zápase zámorskej profiligy.

„Znamená to pre mňa veľa. Keď som bol mladší, často ma podporovali z hľadiska. Nezáležalo na tom, či sme hrali doma, alebo vonku. Niekedy za mnou cestovali aj päť hodín vlakom, len aby ma videli hrať. Teraz, keď hrám v zámorí, je to pre nich zložitejšie. Preto sa nesmierne teším, že ma konečne naživo uvidia v drese New Jersey,“ povedal odchovanec Liptovského Mikuláša pre klubový web.

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar.
Šokujúca výpoveď: Do Škriniarovho stretnutia s mafiou bol zapletený aj riaditeľ Interu Miláno! Zobraziť článok

Dnešný zápas sa začína o 19.00 h, v sobotu sa úvodné buly vhodí o 16.00 h. Nemec verí, že diváci v hľadisku sa priklonia na ich stranu. „Túto príležitosť si nenechá ujsť mnoho Slovákov. A keďže s Tatarom sme v tíme dvaja a Buffalo nemá žiadnych slovenských či českých hráčov, verím, že tribúny budú na našej strane,“ pripojila dvojka draftu 2022 s tým, že sa teší na úžasnú atmosféru.

Piatykrát v Česku

V Česku sa predstaví NHL po piaty raz, pričom zo 42 stretnutí profiligy, ktoré sa hrali mimo severoamerického kontinentu, bolo doteraz až sedem v Prahe. Išlo o duely New York Rangers - Tampa Bay Lightning (dvojzápas v roku 2008), Boston Bruins - Phoenix Coyotes (dvojzápas v roku 2010), Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks (jeden zápas v roku 2019) a San Jose Sharks - Nashville Predators (dvojzápas v roku 2022).

Legendárny český brankár Dominik Hašek.
Hašek vystúpil proti úvodnému zápasu NHL v Prahe: Obrovská reklama na ruskú vojnu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk