Prekvapujúce zmierenie? Aha, čo odkázal Calzona Makovi

Francesco Calzona nezatvára dvere pred nikým! Dokonca by privítal späť aj Róberta Maka, vyplýva to z jeho vyjadrení v rámci nominačnej ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Francesco Calzona nezatvára dvere pred nikým! Dokonca by privítal späť aj Róberta Maka, vyplýva to z jeho vyjadrení v rámci nominačnej tlačovej konferencie pred Ligou národov.

FOTOGALÉRIA: Róbert Mak

Reprezentačný tréner slovenského národného tímu Francesco Calzona v rámci nominačnej tlačovej konferencie pred Ligou národov hovoril aj o viacerých hráčoch, ktorí v jeho výbere chýbajú a sú zdraví. Vysvetlil, prečo v nominácii chýba brankár Dominik Greif, opora účastníka španielskej La Ligy RCD Mallorca. "Brankárov v tomto prípade máme dosť na kvalitnej úrovni. Nerobieva sa tam veľa zmien, máme zastabilizovanú trojicu. Dominik Greif je jeden z tých, ktorý nechytával v čase, keď sme ju tvorili, čo je škoda. Doteraz som s týmito brankármi spokojný," vysvetľoval taliansky kouč.

Tréner reprezentácie Francesco Calzona
Calzona nominoval na Ligu národov: Absencie opôr, pozvánka pre nováčika zo Žiliny Zobraziť článok

Prečo nehrajú Rusnák či Hrnčár?

Veľmi dobré výkony predvádza Dávid Hrnčár v drese belgického Denderu. V tejto sezóne belgickej Jupiler League má na konte gól a asistenciu. "Sledujeme aj jeho, páči sa mi. Videli sme ho aj naživo v Belgicku. Bol s nami na minulom zraze. Podľa môjho názoru nie je obranca. Je veľmi užitočný smerom dopredu, ale má rezervy v obrannom súboji jeden proti jednému," zdôvodnil Calzona absenciu Hrnčára.

Ďalším z "absentérov" je Albert Rusnák, ktorý žiari v zámorskej MLS. S deviatimi gólmi na konte je druhým najlepším strelcom Seattle Soldiers. S 15 gólovými asistenciami je štvrtým najlepším nahrávacom súťaže. Napriek tomu miesto v slovenskej reprezentácii nemá a Calzona objasnil prečo. "Má skvelú techniku aj kvalitu, hrá však skôr pod hrotom. Má smolu, že hráme iným systémom, lebo nemáme podhrotového hráča. Možno nie je až taký fyzický zdatný, aby vedel hrať v našej stredovej trojici. Mal by v našom hernom systéme ťažkosti a nevynikla by jeho kvalita."

Nezatvára dvere, Mak má jeho číslo

Francesco Calzona zdôraznil, že pred nikým nezatvára dvere do národného tímu a je otvorený všetkým možnostiam. "Sme otvorení novým veciam. Pred nikým nezatvárame dvere. V prvom rade sa potrebujeme pozrieť na mužstvo a okamžitý prínos pre tím."

Podľa jeho slov je zrejmé, že dvere nezatvára ani pred Róbertom Makom. Hráč Slovana Bratislava sa v minulosti rozhodol vzdať pôsobenia v reprezentácii kvôli prístupu Calzonu k nemu a nedostatku rešpektu, keď ho nominoval na prípravné zápasy, Mak absolvoval náročné cestovanie z Austrálie a pritom si v podstate ani nezahral. Situácia sa však evidentne mení a Calzona je naklonený Makovmu návratu.

Makovci žili so svojim synom dlhé roky v Manchestri.
Otec Róberta Maka o spomienkach na Manchester City: V Anglicku sme žili ako rodina spolu Zobraziť článok

"Medzi nami sa odvtedy nestalo nič. Bolo to z jeho iniciatívy. Nechcem sa o tom rozprávať. Videl som, že v niektorom rozhovore spomenul aj Kuca. Niečo v zmysle, že sa tá situácia by sa vyvinula inak, keby sa to stalo Kucovi. Toto prirovnanie mi nedáva zmysel. Kuco je totiž inteligentný a pokorný chalan. Nikdy nedával osobné záujmy pred tímové. Pokiaľ bude Mak trvať na tom, že má pravdu, tak neviem. Má moje číslo, som v Bratislave. Neviem kde býva, nebudem ho vyhľadávať," reagoval Calzona.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk