Výsmech či kritika? Nebláznite! Spoluhráča ako Slafkovský by chcel každý, vyhlásil bývalý hráč NHL

Juraj Slafkovský po bitke v prípravnom zápase s Torontom čelil kritike či výsmechu. Zámorský expert a bývalý hráč NHL však reaguje jasne: ...
  • Zdroj: SITA/AP

Juraj Slafkovský po bitke v prípravnom zápase s Torontom čelil kritike či výsmechu. Zámorský expert a bývalý hráč NHL však reaguje jasne: Nebláznite! Takého spoluhráča by chcel každý.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa vo vyhrotenom prípravnom stretnutí medzi Montrealom a Torontom neváhal pobiť. Zhodil rukavice a rozdal si to s Marshallom Rifaiom, po kolízii s ktorým predtým utrpel vážne zranenie kolena rakúsky obranca David Reinbacher. Slafkovský začal bitku aktívne, rozdával tvrdé rany, dokonca súperovi odletela prilba a bolo vidieť krvavý šrám nad jeho okom.

No Rifaiovi stačila jedna presne mierená rana, po ktorej sa Slafkovský zvalil k ľadu. Slovenský útočník sa stal terčom posmechu a tiež aj kvôli tomu, že počas súboja Rifaia poriadne vyťahal za vlasy, za čo čelil kritike. Všetkých neprajníkov však schladil bývalý hráč NHL a v súčasnosti televízny expert TSN Frankie Corrado.

Toto je moment, kedy mal Juraj súpera ťahať za vlasy.
Bývalý bitkár Valábik: Slafkovského ťahanie za vlasy? Takto to vidím ja! Zobraziť článok

"Páčilo by sa mi, ak by som bol jeho spoluhráčom, vidieť ho biť sa," hovoril bývalý hráč Vancouveru, Toronta či Pittsburghu. "Vidím chlapa, ktorý chce byť lídrom tohto tímu a ktorý chce neustále rozvíjať svoju hru... nie každý je stavaný ako Juraj Slafkovský. Ak bude schopný bojovať vo svojich vlastných bitkách a povie: Udriem ťa, dostanem úder, ale dokážem sa postaviť za seba, myslím, že to hovorí veľa pre jeho spoluhráčov. Len mu to pomáha rásť s väčšou sebadôverou... Toto je ďalší krok v jeho vývoji na silového útočníka," dodal s uznaním 31-ročný bývalý obranca.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk