Tréner Mauro Pini o príprave Petry Vlhovej na novú sezónu: Kedy sa vráti na súťažné zjazdovky?

O tri týždne odštartuje v rakúskom Söldene kolotoč podujatí Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Ako prvý je na programe obrovský slalom.
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

O tri týždne odštartuje v rakúskom Söldene kolotoč podujatí Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Ako prvý je na programe obrovský slalom.

Kedy sa vráti na svahy?

Hoci sa Petra svedomito pripravuje na návrat, nechce nič unáhliť  a vrátiť sa chce ešte silnejšia ako predtým. „Sme tu blízko Hornovho mysu, ktorý je známy svojimi nevyspytateľnými podmienkami. Je to akýsi bod zlomu a dosť mi to pripomína našu situáciu. Neustále sa zlepšujeme a posúvame, no v tejto fáze postupného zvyšovania zaťaženia nevieme, ako dlho to ešte bude trvať. Po pobyte v Ushuaii budeme potrebovať ešte kemp zameraný na kondičnú časť prípravy, respektíve na zlepšovanie fyzickej stránky. Pomaly, samozrejme, plánujeme program na október, respektíve na prvú polovicu novembra. Uvidíme, ako to pôjde, stále je príliš skoro hovoriť čokoľvek k prípadnému prvému štartu v súťažných pretekoch," vraví Mauro Pini a jedným dychom dodáva:

 "Pre každého z nás v tíme a aj pre Petru je isté a jasné momentálne len jedno: Chceme sa vrátiť na svahy a do pretekov až vtedy, keď bude Petra vo forme, ktorá sa čo najviac približuje k absolútnej špičke."

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk