Chladoňová sa teší na Vismu, Svrček vyzdvihol mentálnu prípravu

Slovenská cyklistka Viktória Chladoňová (17) sa po úspešnej sezóne teší na spoluprácu s tímom Visma–Lease a Bike.
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská cyklistka Viktória Chladoňová (17) sa po úspešnej sezóne teší na spoluprácu s tímom Visma–Lease a Bike.

Svrček zostal v pretekoch iba za Nemcom Niklasom Behrensom, na ktorého nestačil v špurte. Stal sa tak len tretím cyklistom v histórii, ktorý získal cenný kov na dvoch MS do 23 rokov. Pred ním sa to podarilo Belgičanovi Thomasovi de Gendtovi a Nemcovi Johnovi Degenkolbovi. Vlani na šampionáte v Glasgowe bol tretí.

"Rozdiel oproti Glasgowu bol asi v náročnosti. Takéto preteky nemali sedieť ľuďom, ako som ja. Minulý rok som mal dokonalú prípravu. Mesiac a pol som sa sústredil na majstrovstvá a nepretekal som. Tento rok bola príprava menšia, ale bol som na tom lepšie psychicky. Veľa som pracoval na mentálnej stránke, pred šampionátom som robil s mojím mentálnym koučom aj vizualizácie a rôzne meditačné cvičenia," povedal Svrček. S tímom Quick-Step podpísal zmluvu na ďalší rok a prezradil, že jedným z prvých gratulantov bol dvojnásobný majster sveta a tímový kolega Julian Alaphilippe: "Napísal prvú správu do skupiny a potom ešte aj súkromnú správu. Potom sa pridali aj ostatní."

Úspech 17-ročnej Chladoňovej a 21-ročného Svrčeka ocenil na stredajšej tlačovej konferencii aj prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara. Vyjadril aj potešenie, že po dlhšej odmlke má slovenská cyklistika v Chladoňovej a Svrčekovi sľubnú budúcnosť. "Obom chcem zagratulovať a samozrejme poďakovať za sezónu, aj prezentáciu nielen slovenskej cyklistiky, ale celého Slovenska. Toto tu ešte nebolo a keď si vezmeme spackanú olympiádu, čo je obraz slovenského športu, tak našťastie my sme sa z tohto vymkli a títo naši športovci dosiahli takéto úspechy v extrémne mladom veku. Verím, že nás čaká skvelá budúcnosť a po ďalšej olympiáde sa budeme tešiť a urobíme takúto tlačovú konferenciu," netajil ambície Privara.
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk