Šramková chce čo najskôr do svetovej päťdesiatky: Silné emócie, plač a titul pre chorého dedka

Po úspešnej ázijskej turnajovej šnúre klope na bránu prvej svetovej päťdesiatky. Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) si však ešte ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Po úspešnej ázijskej turnajovej šnúre klope na bránu prvej svetovej päťdesiatky. Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) si však ešte nestihla naplno uvedomiť, čo dosiahla v uplynulých troch týždňoch.

Šramková sa chce čo najskôr dostať do svetovej Top 50. Uvedomuje si, že udržať sa v najlepšej päťdesiatke nebude jednoduché. "Budem na základe pravidiel môcť hrávať už iba 250-ky, 500-ky a tisícky a stretávať sa s najlepšími hráčkami na svete. Čaká ma náročné cestovanie. O dva týždne sa vrátim do Číny, kde budem štartovať na dvoch 250-kách. Dúfam, že mi forma vydrží a opäť sa mi podarí dosiahnuť nejaký dobrý výsledok."

Slovenská tenistka Rebecca Šramková.
Šramková je v životnej forme: Po týždni postúpila do ďalšieho finále! Zobraziť článok

Martinec mal pôvodne cestovať so Šramkovou iba do Monastiru, napokon však bol aj pri jej životnom úspechu v Thajsku. "Mal som so sebou iba štyri tenisové tričká, štyri tréningové, dvoje šortky a jedny plavky. Cítil som však, že musím podporiť Rebeccu aj na ďalších turnajoch. Do Hua Hin sme cestovali 19 hodín, no zvládli sme to. Som hrdý na to, čo dosiahla. Veril som, že vo finále dá aj Siegemundovú, ktorá v minulosti dvakrát zdolala moju bývalú zverenku Annu Karolínu Schmiedlovú. Rebecca zlepšila podanie i voleje, v ťažkých chvíľach preukázala mentálnu silu."

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk