Tréner Guardiola vychválil po zápase brankára Slovana: Takáčova hodnota narástla za tri mesiace dvojnásobne

Inkasoval síce štyri góly, ale ďalším štyrom zabránil. Brankár futbalistov Slovana Bratislava Dominik Takáč (25) opäť potvrdil svoje ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR

Inkasoval síce štyri góly, ale ďalším štyrom zabránil. Brankár futbalistov Slovana Bratislava Dominik Takáč (25) opäť potvrdil svoje kvality.

FOTOGALÉRIA: Dominik Takáč

V druhom súboji hlavnej fázy Ligy majstrov to proti hviezdam Manchestru City nemal vôbec ľahké. Napriek tomu pri viacerých nebezpečných akciách anglického majstra predviedol skvelý reflex. Aj preto mu špecializovaný portál Sofascore ako najlepšiemu hráčovi Slovana dal po zápase známu 8,1.  

"Začalo sa to dosť zle, keď bolo po pätnástej minúte 0:2. Všetko mi vtedy napadlo, ako to môže dopadnúť. Vieme, s kým sme hrali, je to jeden z top tímov na svete. Bola to skvelá skúsenosť. Veľmi náročný zápas, ale oni hrajú stále takýmto štýlom. Sústredil som sa na svoj výkon a ďakujem fanúšikom za podporu. Vždy som sa sústredil na ďalšiu situáciu. Chceli sme streliť gól a potešiť ľudí, no takto to dopadlo," povedal po stretnutí gólman belasých, ktorý prišiel do Bratislavy v lete zadarmo z Trnavy. V čase jeho príchodu, keď sa v Slovane špekulovalo, či je pre slovenského šampióna rodák z Galanty dostatočne kvalitnou posilou, bola podľa Transfermarktu jeho odhadovaná trhová hodnota milión eur. Dnes je dvakrát vyššia.

Tréner Vladimír Weiss v objatí so synom
Čo sa deje v Slovane? Po slovách Guardiolu o konci mladého Weissa šokuje aj jeho otec Zobraziť článok

Nebyť jeho, Slovan mohol prehrať vyšším rozdielom. „Chytil tri, štyri, päť gólov,“ komentoval duel so City tréner Vladimír Weiss st. A výkony odchovanca trnavského Spartaku si všimol aj kouč Manchestru City Pep Guardiola.

Na snímke v popredí vpravo Vladimír Weiss ml. (Slovan) a vľavo Joško Gvardiol (Manchester).
Obetavý výkon Slovana proti obrovskému favoritovi: Anglický gigant potvrdil papierové predpoklady Zobraziť článok

"Zabránil mnohým gólom. Predovšetkým pri poslednej šanci predviedol neuveriteľný reflex. Bola to náročná noc. Veľa sme strieľali, no podal dobrý výkon," vyjadril sa Guarddiola.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk