Nejasnosti okolo smrti mladej cyklistky († 18): Prečo prišla pomoc až tak neskoro?

Cyklistickým športom, ako aj celým športovým svetom otriaslo pre pár dňami tragické úmrtie mladej švajčiarskej cyklistky Muriel Furrerovej ...
  • Zdroj: instagram/murielfurrer

Cyklistickým športom, ako aj celým športovým svetom otriaslo pre pár dňami tragické úmrtie mladej švajčiarskej cyklistky Muriel Furrerovej († 18). Nádejná športovkyňa zomrela počas juniorských pretekov na MS v Zürichu.

Jednu z možností ponúkol švajčiarsky Blick, ktorý napísal, že mladá športovkyňa spadla v piatok okolo jedenástej hodiny pri silnom daždi. Web cyclingnews.com zasa prišiel s informáciou, že bezvládne ležiacu Furrerovú si v lese pri ceste desiatky minút nikto nevšimol.

Podľa informácii Blicku mali záchranári s vrtuľníkom vyraziť na miesto nehody z neďalekej nemocnice v Dübendorfe takmer dve hodiny po páde športovkyne. Ďalšou otázkou je GPS tracker, ktorý mala Furrerová zabudovaný priamo na bicykli. Mohli ju podľa neho nájsť oveľa skôr?

Holandský cyklista Bas van Belle († 24).
Tragické obdobie pre svet cyklistiky: Náhla smrť ďalšieho mladého talentu († 24) Zobraziť článok

„Informácie zo sledovača sa používajú predovšetkým pre televízne spravodjastvá,“ vylúčil túto možnosť riaditeľ MS Olivier Senn. V úvahu nepripadala ani pomoc cez rádiovú komunikáciu. Tá je totiž na MS i ME zakázaná.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk