Čajkovský o živote v Rusku a reprezentácii: Milujem boršč a palacinky s kaviárom

Hokejový obranca Michal Čajkovský (32) prehovoril o živote v Rusku, o zmenách v slovenskej reprezentácii i o príchode svojho švagra Adama ...
  • Zdroj: TASR

Hokejový obranca Michal Čajkovský (32) prehovoril o živote v Rusku, o zmenách v slovenskej reprezentácii i o príchode svojho švagra Adama Ružičku (25) do Spartaka Moskva. So slávnym klubom v lete predĺžil zmluvu o dva roky, čím jasne naznačil, ako sa mu v najväčšom meste Európy dobre žije, čo naznačil aj v rozhovore pre tamojšie médiá. Hovoril aj o svojej budúcnosti v slovenskej reprezentácii.

FOTOGALÉRIA: Čajkovský o živote v Rusku a reprezentácii

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu pôsobí v KHL od roku 2016. „Som rád, že som tu. Nie každému sa na Slovensku páči, že hrám v KHL. Stretávam sa aj s nenávistnými prejavmi voči mne. Sú však aj takí, ktorí moju voľbu chápu a správajú sa ku mne pekne,“ povedal.

Čajkovský zotrval v Rusku aj po zahájení vojenského konfliktu na Ukrajine, hoci ho to stálo dočasne miesto v reprezentácii. „Predtým som tu hrával veľa rokov a veľmi sa mi tu páči. Nevidel som žiadny problém v zotrvaní v Rusku. Hrám hokej, a to je všetko. Nemôžem povedať, že by ma tu niečo prekvapilo. Slovenský a ruský národ sú si veľmi podobní. Mentalita ľudí je mi tu bližšia, ako keď som napríklad hrával v Amerike. Mám tu veľa dobrých priateľov,“ pripojil pre sport24.ru s tým, že mu chutí aj ruská kuchyňa: „Mám veľmi rád palacinky s kaviárom a tiež milujem boršč." Či sa vráti do národného tímu, to sa vraj rozhodne až na konci sezóny.

Obranca New Jersey Šimon Nemec vystupuje z lietadla po prílete do Prahy.
Hráči New Jersey sú už v Prahe! Boli na palube aj Slováci Tatar s Nemcom...? Zobraziť článok

So švagrom v dome

Po neslávnom konci v NHL je od leta Čajkovského spoluhráčom aj jeho švagor Ružička. „Veľmi rýchlo sa adaptoval. V bežnom živote som mu, samozrejme, pomáhal, veď sme rodina. Sme stále spolu, bývame v jednom dome. Veľa som mu hovoril o živote v Moskve, tak prišiel pripravený.“

Na snímke sprava v popredí slovenský útočník Calgary Samuel Honzek.
Takto sa bojuje o NHL! Honzek vsietil parádny gól v oslabení Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk