Hráči New Jersey sú už v Prahe! Boli na palube aj Slováci Tatar s Nemcom...?

Už sú v Prahe a tešia sa na skvelé otvorenie nového ročníka NHL! Hokejisti New Jersey v pondelok prileteli z New Yorku do českej metropoly ...
  • Zdroj: instagram/njdevils

Už sú v Prahe a tešia sa na skvelé otvorenie nového ročníka NHL! Hokejisti New Jersey v pondelok prileteli z New Yorku do českej metropoly a na palube lietadla nechýbali aj dvaja slovenskí hokejisti – Tomáš Tatar (33) a Šimon Nemec (20).

FOTOGALÉRIA: tatar praha

„Áno, už sme dorazili s tímom do Prahy a tešíme sa na štart nového ročníka NHL,“ povedal pre Nový Čas jeden z najskúsenejších hráčov New Jersey Tomáš Tatar, ktorý sa do klubu Diablov vrátil po ročnej anabáze v Colorade i v Seattlu.

„Boli v lete v hre aj nejaké iné tímy, ale nebolo to podľa mojich predstáv. Akonáhle som sa dozvedel, že organizácia New Jersey má o mňa opäť záujem, tak som sa snažil urobiť všetko preto, aby som mohol ísť nazad do tohto klubu. A to sa aj podarilo, takže som veľmi rád, že po roku budem opäť ich súčasťou,“ povedal pred pár týždňami pre náš denník Tatar, ktorý pôsobí v najlepšej lige sveta už vyše desať rokov, ale nikdy doposiaľ nezažil štart nového ročníka v Európe.

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar.
Útočník Tatar o účasti hráčov z KHL: Takto to vidím ja... Zobraziť článok

„Je to skvelé, že budeme hrať v Česku. Prvýkrát v kariére budem hrať s tímom NHL v Európe, takže sa nato teším,“ pokračoval skúsený útočník. Hrať vyše 300 km od svojho domov avšak bude mať aj určité problémy.

„Mal som, čo robiť, aby som zohnal potrebný počet lístkov pre svoju rodinu a kamarátov. Naozaj toho nebolo málo,“ zasmial sa Tomáš, ktorého tím odohrá úvodný duel nového ročníka v Prahe už v piatok o 19.00 h, druhý súboj na programe v sobotu o 16.00 h.

Do New Jersey sa vrátil po ročnej pauze.
Tomáš Tatar o kvalifikácii na ZOH a novej sezóne: Klub nás nemusel uvoľniť Zobraziť článok

Pocta pre zosnulých bratov

Všetky tímy zámorskej NHL si v úvodných kolách novej sezóny uctia pamiatku zosnulých hokejistov Johnnyho a Matthewa Gaudreauovcov. Hráči budú na prilbách nosiť špeciálnu nálepku s číslami 13, 21 a veľkým písmenom G uprostred.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk