Hokejový expert Ondrej Rusnák o forme Honzeka: Dostane šancu v NHL od úvodu?

Má skvelú formu a pýta si miesto v prvom tíme už od úvodu nového ročníka NHL! Reč je o talentovanom slovenskom útočníkovi Samuelovi Honzekovi ...
  • Zdroj: SITA/AP

Má skvelú formu a pýta si miesto v prvom tíme už od úvodu nového ročníka NHL! Reč je o talentovanom slovenskom útočníkovi Samuelovi Honzekovi (19), ktorý je v pred štartom ďalšieho ročníka profiligy nielenže najproduktívnejším hráčom kanadského tímu Calgary Flames, ale dokonca všetkých tímov!

Rozumie hokeju

Najmä je na ňom vidieť, že už v 19 rokoch hrá dospelý hokej a na ľade vôbec nepôsobí ako tínedžer. Hokeju rozumie a myslím si, že formácie v ktorých sa počas prípravy ocitol, robil lepšími. Neviem povedať, či aktuálna produktivita bude stačiť na NHL od prvého zápasu sezóny, ale v priebehu roka tú šancu v drese plameňov určite dostane,“ dodal Rusnák na záver.

Na snímke sprava v popredí slovenský útočník Calgary Samuel Honzek.
Honzek je vo forme! Skóroval po prihrávke Pospíšila, Calgary však prehralo Zobraziť článok

Chváli ho aj tréner
Skvelé výkony Honzeka v príprave ocenil aj kouč Calgary Rayn Huska. „Jednoducho ide na ľad a pracuje. Myslím, že to je presne to, čo chcete vidieť u mladého hráča. Viem, že po minulej sezóne sa všetci pýtali, či z neho bude NHL hráč. Nuž, je to hráč a veľmi dobrý. Naozaj sa tešíme, ako mu to momentálne ide,“ reagoval Huska.

 

Zľava Luka Radivojevič a Tomáš Pobežal
Slováci, tešte sa! Prognóza budúceho draftu NHL vyzerá skvele Zobraziť článok

Samuelove čísla v príprave
5 zápasov
2 góly
5 asistencií
7 bodov
4 trestné minúty
9 striel na bránu
22,2 % úspešnosť streľby
15:43 min. priemerný čas na ľade
Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk