Hokejový expert Ondrej Rusnák o forme Honzeka: Dostane šancu v NHL od úvodu?

Má skvelú formu a pýta si miesto v prvom tíme už od úvodu nového ročníka NHL! Reč je o talentovanom slovenskom útočníkovi Samuelovi Honzekovi ...
  • Zdroj: SITA/AP

Má skvelú formu a pýta si miesto v prvom tíme už od úvodu nového ročníka NHL! Reč je o talentovanom slovenskom útočníkovi Samuelovi Honzekovi (19), ktorý je v pred štartom ďalšieho ročníka profiligy nielenže najproduktívnejším hráčom kanadského tímu Calgary Flames, ale dokonca všetkých tímov!

FOTOGALÉRIA: Samuel Honzek príprava

Slovenský hokejista Samuel Honzek sa opäť strelecky presadil v príprave na novú sezónu NHL. Mladý útočník, ktorého vlani Calgary draftovali v 1. kole zo 16. miesta skóroval v oslabení a aj vďaka jeho gólu Calgary zvíťazilo nad Seattlom 4:3 po predlžení.

Zapadol do tímu

Odkedy sa začala príprava, cítim sa naozaj inak, ako nový hráč. Každým zápasom a tréningom sa cítim sebavedomejšie a mám pocit, že som zapadol do tímu, kde hrajú chalani z NHL. Naozaj si to užívam. Zatiaľ je to dobré, ale snažím sa zostať pokorný, nebyť až príliš sebavedomý," uviedol Honzek pre klubovú TV.

Na snímke sprava v popredí slovenský útočník Calgary Samuel Honzek.
Takto sa bojuje o NHL! Honzek vsietil parádny gól v oslabení Zobraziť článok

Odchovanec Trenčína nastúpil v príprave už v piatom súboji a zaznamenal skvelých 7 bodov za 2 góly a 5 prihrávok, čo ho pasuje za najproduktívnejšieho hráča nielen Calgary, ale všetkých klubov NHL! Do štartu novej sezóny ostáva pre kanadský tím odohrať ešte dva prípravné súboje a je veľmi reálne, že slovenský mladík sa udrží v kádri a už čoskoro zažije svoj debut v najlepšej lige sveta. Čo si o tom myslí bývalý útočník a hokejový expert Ondrej Rusnák?

Má komplexnosť

Pre Samuela je výborné, že rok od draftu, kedy bol najvyšším draftovým výberom Calgary, sa už ukazuje jeho progres. Ešte je o tom skoro hovoriť, ale Honzek môže patriť k malému percentu hráčov, pre ktorých je presun z juniorskej súťaže k mužom veľmi hladkým procesom. Samuel má všetky predpoklady zapadnúť v najlepšej lige sveta. Na ľade síce nepôsobí, ako kúzelník, ale má v sebe komplexnosť. Na svoju výšku nad 190 cm dobre korčuľuje, vie si pokryť puk, presne prihrať aj streliť gól,“ pochválil nášmu mladíka Rusnák.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk