Otec Róberta Maka o spomienkach na Manchester City: V Anglicku sme žili ako rodina spolu

Futbalový sviatok na Slovensku sa blíži. Už o pár hodín nastúpi na Tehelnom poli jeden z najlepších tímov na svete - Manchester City.
  • Zdroj: archív Andrea Maková

Futbalový sviatok na Slovensku sa blíži. Už o pár hodín nastúpi na Tehelnom poli jeden z najlepších tímov na svete - Manchester City.

FOTOGALÉRIA: Róbert Mak

V druhom zápase hlavnej fázy Ligy majstrov hostí tento slávny anglický klub Slovan Bratislava. Pre krídelníka belasých Róberta Maka (33) bude mať stretnutie pikantný náboj. Robo sedem rokov pôsobil v klube anglického majstra. Jeho otec Róbert st. porozprával pre portál Šport24.sk detaily zo života v Manchestri ako aj to, ako vníma, že jeho syn nikdy nenastúpil za áčko Manchestru City.

Aký je to pre vás pocit, že váš syn hrá v klube, ktorého je odchovancom najprestížnejšiu pohárovú súťaž sveta?

- Tak, dá sa povedať, že to je splnený sen nás oboch. Je to veľmi pekné, keď hráč niekde začne, posunie sa vpred a napokon sa vráti tam, kde začínal. Je to naozaj pekné, že Robo hrá Ligu majstrov so Slovanom.

Čo hovoríte na súperov, ktorým budú belasí čeliť?

- Čo na to povedať? Jednoznačne sú to diametrálne odlišní súperi v porovnaní so slovenskými a mužstvami. Nehovorím len o Slovane. Máme sa ešte čo učiť, pretože celkovo našej lige chýba väčšia kvalita a konkurencieschopnosť.

Na snímke futbalista  Manchestru City Erling Haaland (uprostred) počas tréningu.
Až šestica v TOP 50 na svete: Koľko stoja a zarábajú najväčšie esá Cty? Zobraziť článok

Prvý zápas Slovan prehral so Celticom Glasgow 5:1. Čo na to hovoríte s odstupom času?

- Slovan má dosť dobré mužstvo, ale tie skúsenosti z Ligy majstrov a takýchto ťažkých zápasov tam má len veľmi málo hráčov. Ide z môjho pohľadu aj o tie skúsenosti, ktoré hráči potrebujú na to, aby takéto zápasy zvládli. Rozhodujú detaily a keď podceníte čo i len jeden, tak na to môžete doplatiť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk