Otec Róberta Maka o spomienkach na Manchester City: V Anglicku sme žili ako rodina spolu

Futbalový sviatok na Slovensku sa blíži. Už o pár hodín nastúpi na Tehelnom poli jeden z najlepších tímov na svete - Manchester City.
  • Zdroj: archív Andrea Maková

Futbalový sviatok na Slovensku sa blíži. Už o pár hodín nastúpi na Tehelnom poli jeden z najlepších tímov na svete - Manchester City.

Neľutuje po rokoch to, že váš syn nikdy nenastúpil za A-mužstvo Manchestru City?

- Tam už nebola šanca, aby nastúpil. Keď dostal šancu Vlado Weiss, tak to ešte nevlastnili súčasní majitelia. Potom, ako to dostali oni pod úplnú kontrolu, tak to celé pomenili a začali realizovať obrovské nákupy. My sme ale išli do tej akadémie s tým, že to bola jedna z top akadémii sveta v tom čase. Vychovávali a predávali hráčov do iných klubov Premier League. Boli sme aj v iných kluboch na skusoch, ale rozhodli sme sa pre City.

 Ako Robo prežíval začiatky v Manchestri?

- My sme tam išli hneď s ním a bol tam prakticky iba mesiac sám. Robo chcel, aby sme boli všetci spolu ako rodina, tak sme sa rozhodli ísť s ním a sme sa akoby aj obetovali. Chcel bývať doma, tak sme mu to splnili. Ostatní chalani boli v náhradných rodinách.

Na snímke sprava tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss a hráč a jeho syn Vladimír Weiss ml. počas tlačovej konferencie.
Vladimír Weiss ml. pred zápasom s Manchesterom City: Chceme sa postarať o senzáciu! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk