Takto sa bojuje o NHL! Honzek vsietil parádny gól v oslabení

Slovenský hokejista Samuel Honzek sa opäť strelecky presadil v príprave na novú sezónu NHL.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejista Samuel Honzek sa opäť strelecky presadil v príprave na novú sezónu NHL.

Devätnásťročný útočník skóroval v oslabení a aj vďaka jeho gólu Calgary zvíťazilo nad Seattlom 4:3 po predlžení. V akcii boli v noci na utorok aj Adam Sýkora (NY Rangers), Erik Černák (Tampa) a Martin Fehérváry v drese Washingtonu.

Honzek sa predstavil v prvej formácii spolu s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom. Potvrdil výbornú formu v príprave, v 27. minúte ho počas početnej nevýhody našiel Jegor Šarangovič, Slovák obišiel Vincena Dunna a zasunul puk za Joeya Daccorda. Celkom odohral 15 minút a 39 sekúnd, zaznamenal aj plusový bod, dve strely a hit. Po zápase ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Útočník zatiaľ dostal šancu v piatich prípravných stretnutiach Flames a v štyroch z nich bodoval. Dokopy nazbieral sedem kanadských bodov (2+5). Jeho krajan a spoluhráč Martin Pospíšil nehral.

Hráči Rangers so Sýkorom prehrali na ľade New Jersey 1:3. Slovák strávil na ľade 12:47 minút a dosiahol jednu strelu na bránku. V drese domácich sa nepredstavili Šimon Nemec a Tomáš Tatar, ktorí sú s hlavnou skupinou v Prahe a pripravujú sa na piatkový prvý zápas základnej časti.

Prvýkrát v príprave hral obranca Černák. Jeho Tampa vyhrala nad Floridou 3:1. Slovenský bek odohral 18 minút a 58 sekúnd, mal jednu "plusku", strelu a dosiahol štyri hity. Za Panthers nehral Oliver Okuliar.

Fehérváry s Washingtonom uspeli na ľade Columbusu 3:2. Obranca bol tretím najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 21:24 minúty. Zaznamenal aj plusový bod a strelu. Anaheim prehral s Los Angeles Kings 0:4, Pavol Regenda nenastúpil za Ducks.

Prípravné zápasy NHL:

Buffalo - Detroit 4:3 pp

Góly: 6. Slaggert (Murray, Metsa), 20. Neuchev, 54. Slaggert, 65. Helenius (Jobst, Rosen) – 2. Brandsegg-Nygard (Snively, Tuomisto), 43. Soderblom, 49. Lagesson (Seger)

Columbus - Washington 2:3

Góly: 8. Matejčuk (Marčenko, Monahan), 55. Del Bel Belluz (J. van Riemsdyk, Christiansen) – 7. Dowd (Duhaime, Raddysh), 21. Wilson (T. van Riemsdyk, Dubois), 40. Dubois (Wilson, Mirošničenko)

Detroit - Pittsburgh 1:5

Góly: 30. Raymond (Larkin, Kane) – 18. O'Connor (Puustinen, Eller), 25. Eller (O'Connor, Graves), 41. Acciari (McGroarty), 51. Acciari (Hollowell, Puljujärvi), 59. Ponomarev

Florida - Tampa Bay 1:3

Góly: 56. Reinhart (Verhaeghe) – 14. Lilleberg (Girgensons, Grošev), 32. Goncalves (Geekie, Gauthier), 58. Grošev (Kučerov)

New Jersey - NY Rangers 3:1

Góly: 8. Hallonen (Willman), 13. Légaré (Laberge, Mackinnon), 43. Labanc (Welinski, Dowling) – 59. Blidh

NY Islanders - Philadelphia 4:3

Góly: 19. Barzal (Dobson, Horvat), 26. Maclean (Cizikas), 32. Reilly (Palmieri, Holmström), 60. Palmieri (Mayfield, Reilly) – 23. Richard, 35. Furry (Andrae, Johnson), 43. Ristolainen (Farabee, Zamula)

Calgary - Seattle 4:3 pp

Góly: 10. Pachal (Lomberg, Barrie), 13. Coleman (Backlund, Barrie), 27. Honzek (Šarangovič), 61. Kadri (Kuzmenko, Weegar) – 4. Tolvanen (Stephenson), 20. Ottavainen (Meyers, Mahura), 41. Wright (Burakovsky, Dunn) /HONZEK (Calgary) 1+0/

Edmonton - Vancouver 3:2 sn

Góly: 45. Perry (McDavid, Dermott), 50. Arvidsson (Gleason, McDavid), rozh. náj. Draisaitl – 26. Bains (Sherwood, Sprong), 51. Smith (Kudryavtsev, Friedman)

Anaheim - Los Angeles 0:4

Belasých čaká v Lige majstrov skúška ohňom: Súper z Manchestru City má 44-násobne drahší káder! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk