Belasých čaká v Lige majstrov skúška ohňom: Súper z Manchestru City má 44-násobne drahší káder!

Futbalové Slovensko čaká veľký sviatok. Po roku k nám zavíta mužstvo svetových parametrov.

Futbalové Slovensko čaká veľký sviatok. Po roku k nám zavíta mužstvo svetových parametrov.

Fotogaléria

Kým predtým to bol národný tím Portugalska s Cristianom Ronaldom, teraz to bude podľa rebríčka najlepší tím sveta Manchester City, ktorý má druhý najdrahší káder po Reale Madrid. Jeho najväčšou hviezdou je Nór Erling Haaland (24), ktorého však trápi zranenie a je otázne, či nastúpi.

Od žrebu hlavnej fázy Ligy majstrov sa v spojitosti so Slovanom hovorí hlavne o tom, že v Bratislave bude hrať Manchester City. A ten deň nadišiel dnes! Anglický šampión vyzve toho slovenského o 21.00 h. Ide o ostro sledovanú konfrontáciu hlavne pod Tatrami, keďže každý je zvedavý, aký bude herný rozdiel.

Chce potlesk

Prvé porovnávanie v milionárskej súťaži totiž pre belasých dopadlo veľmi zle, keď na pôde Celticu Glasgow prehrali 1:5, čo je jedna z najvyšších prehier klubu v pohárovej Európe. Teraz sa tak pokúsia o reparát, hoci to bude proti oveľa silnejšiemu súperovi. „Spokojný budem vtedy, keď nám budú ľudia po zápase tlieskať. City je obrovský favorit celej sezóny. Oni, Real Madrid, Bayern Mníchov, možno i niekto ďalší. Tá kvalita je inde, no my sme medzi 36 najlepšími mužstvami Európy a musíme si to užiť a dobre sa na to pripraviť. Nie je však jednoduché pripraviť sa na takého súpera, pretože je tam veľké množstvo možností,“ povedal tréner Vladimír Weiss (60).

Vladimír Weiss ml. je známy búrlivým temperamentom.
Pokyny z lavičky ignoroval: Kuriózny moment v podaní Vladimíra Weissa ml. Zobraziť článok

Chýbajúce hviezdy

Citizens do konca sezóny vypadol najlepší hráč ME 2024 a ich kľúčový muž stredu poľa Španiel Rodri (28). „Bolo by skvelé ho mať k dispozícii a rovnako aj Oscara Bobba, Kevina De Bruyneho či Nathana Akého. No musíme sa zmieriť s tým, že sú zranení. Dokázali sme sa s početnými zraneniami vyrovnať v minulosti a som presvedčený, že sa nám to podarí aj teraz,“ konštatoval strojca úspechov klubu kouč Josep Guardiola (53), ktorý od roku 2016 vyhral s tímom šesťkrát anglickú ligu, dvakrát Pohár FA, štyrikrát EFL Cup, trikrát Community Shield a na medzinárodnej scéne sa okrem ušatej trofeje za triumf v Lige majstrov tešil aj z triumfu v Superpohári UEFA a na MS klubov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk