Hamilton vyšiel s pravdou von: Celý život bojujem s duševným zdravím

Vyšiel s pravdou von! Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton (39) v detstve čelil šikanovaniu a dlhé roky trpel depresiami. ...
  • Zdroj: TASR

Vyšiel s pravdou von! Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton (39) v detstve čelil šikanovaniu a dlhé roky trpel depresiami. Britský pilot Mercedesu to uviedol v rozhovore pre denník The Times.

FOTOGALÉRIA: Neudržal slzy! Po štyroch rokoch sa Hamilton opäť rozplakal

"Celý život bojujem s duševným zdravím. Asi tak od trinástich rokov ma trápili depresie a okolo dvadsiatich rokov som prežíval veľmi ťažké obdobie," prezradil Hamilton. Súčasne priznal, že pre neho bolo komplikované problémy otvorene riešiť.

"Myslím, že to bolo tlakom okolo pretekania a svoje urobili aj problémy v škole, kde ma šikanovali. Nemal som nikoho, s kým by som sa o tom mohol porozprávať," uviedol Hamilton, ktorý vo formule 1 debutoval v roku 2007 v 21 rokoch ako prvý pilot tmavej pleti.

Hamilton bol dojatím opäť celý bez seba.
Neudržal slzy! Po štyroch rokoch sa Hamilton opäť rozplakal Zobraziť článok

Titul získal Hamilton prvýkrát v roku 2008, ďalší pridal v rokoch 2014, 2015 a 2017 až 2020. Siedmimi triumfmi vyrovnal rekord Nemca Michaela Schumachera. Od budúcej sezóny bude víťaz rekordných 105 veľkých cien jazdiť za Ferrari.

Brit Lewis Hamilton (uprostred) na Mercedese sa raduje na pódiu z víťazstva na Veľkej cene Británie na okruhu v Silverstone
Hamilton na domácej trati dokázal niečo neuveriteľné: Neviem prestať plakať! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk