Čajkovský prehovoril o zákaze v repre! Ružičku do Spartaka som presvedčil ja

Hokejový obranca Michal Čajkovský (32) prehovoril o živote v Rusku, zmenách v slovenskej reprezentácii i o príchode Adama Ružičku do ...

Hokejový obranca Michal Čajkovský (32) prehovoril o živote v Rusku, zmenách v slovenskej reprezentácii i o príchode Adama Ružičku do Spartaka Moskva.

Fotogaléria

„Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Pred dvomi rokmi sme mali zákaz hrať za reprezentáciu, teraz sa všetko zmenilo, zmenilo sa vedenie, dovolili nám prísť hrať. Myslím si, že sa na to budem musieť pozrieť na konci sezóny,“ doplnil slovenský obranca, ktorý túto sezónu odohral v KHL osem zápasov a zaznamenal dve gólové asistencie.

Čajkovský zotrval v Rusku aj po zahájení špeciálnej vojenskej operácie, ako vojnu na Ukrajine pomenúvajú tamojšie médiá a vládni činitelia. „Dostali sme ultimátum: ak zostanete v KHL, nebudete hrať za národný tím. Predtým som tu hrával veľa rokov a veľmi sa mi tu páči. Nevidel som žiadny problém v zotrvaní v Rusku. Hrám hokej a to je všetko,“ uviedol.

Odchovanec hokejového Slovana pomáha s adaptáciou v Rusku aj svojmu švagrovi Adamovi Ružičkovi, ktorý skončil v zámorskej NHL po kauze s „bielym práškom“. Spoločne obliekajú dres moskovského Spartaka. „Veľmi rýchlo sa adaptoval. V bežnom živote mu samozrejme pomáhal, sme rodina. Sme stále spolu, bývame v jednom dome. Veľa som mu hovoril o živote v Moskve, tak prišiel pripravený,“ prezradil Čajkovský.

Podobné národy

Rodák z Bratislavy pôsobí v KHL už osem sezón a naša kultúra s ruskou sa podľa neho veľmi neodlišuje. „Nemôžem povedať, že by ma tu niečo prekvapilo. Slovenský a ruský národ sú si veľmi podobné. Mentalita ľudí je mi tu bližšia, ako keď som napríklad hrával v Amerike. Mám tu veľa dobrý priateľov."

Kapitán Edmontonu Connor McDavid prekonal rekordný zápis Gretzkého.
V zámorí vytvorili pred štartom sezóny rebríček TOP 50 hokejistov: Nájdete v ňom aj Slováka? Zobraziť článok

Juraj Slafkovský v bitke s Marshallom Rifaiom
Neprajníkom počas bitky neušiel ten detail: Slafkovskému posielajú DRSNÉ odkazy! Zobraziť článok

Patrik Koch v drese Tucsonu.
Bol najlepší hráč Utahu! Slovenský obranca režíroval triumf proti Coloradu Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk